Site icon Dijital Tekerlek

Cem Bölükbaşı kimdir?

2022 sezonunda Formula 2 içerisinde yarışacak olup, bizleri gururlandırmaya devam eden sporcumuz Cem Bölükbaşı kimdir? Detaylara gelin birlikte göz atalım.

Cem Bölükbaşı, 9 Şubat 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Bununla birlikte 5 yaşında atıldığı motor sporları macerası ilk olarak motokros tarafında başladı. Oldukça küçük yaşta babası tarafından fark edilen tutkusu sayesinde Cem, motokros yarışmalarına katılmaya başladı. 2006 yılına geldiğimiz de ise Petrol Ofisi tarafından düzenlenen 25 Küçük Adam projesi ile Türkiye Karting Şampiyonası’na dahil oldu. Belki de bu şampiyona sayesinde Cem, motokros tarafından çok karting tarafına yöneldi. Katıldığı bazı karting yarışlarının ardından Formula 4 ve Formula 3 araçlarıyla bazı testlere katılsa dahi; Cem’in günümüze uzanan hikayesi belki de o zamanlar başladığı sanal yarışlar ile başladı.

Cem Bölükbaşı #SanaldanGerçeğe

Günümüzde “Sanaldan Gerçeğe” mottosuyla yoluna devam eden Cem, I-Racing’de 80.000 kişi içerisinden ilk 35’e girerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Elde edilen bu başarımın ardından World’s Fastest Gamer Şampiyonası’na katıldı. Bununla birlikte F1 Esports’da 70.000 kişi arasından ilk yirmiye kalan genç sporcu Formula 1 severlerin yakından tanıdığı ve iki kere Formula 1 içerisinde dünya şampiyonu olan Fernando Alonso’nun takımına seçildi. Yeni takımı ile 2017 yılında Abu Dabi’de dünya beşincisi, 2018’de ise Red Bull Toro Rosso takımı ile dünya ikincisi oldu. Sanal sürüş ortamında elde ettiği dünya çapındaki başarımların ardından; Borusan Otomotiv Motorsport’un desteği ile ilk uluslararası yarışına katılım sağladı. Yani Cem, 4 Haziran 2019 tarihinde kariyerini sanaldan gerçeğe taşımayı başardı. Ayrıca ilk yarışını klasmanında sıralamada üçüncü, yarışta ise beşinci olarak tamamladı. Resmi olarak çıktığı ikinci yarışta ise takım arkadaşı İbrahim Okyay ile kendi klasmanlarında ikinci sırayı elde etmeyi başararak ilk podyum deneyimini de elde etti.

Açık tekerlekli seriler ile 2019 Formula Renault Eurocup’ta tanışan Cem; 2020 yılında da Borusan Otomotiv Motorsport ile GT4 Avrupa şampiyonasında tam sezonu takım arkadaşı Yağız Gedik ile ikinci sırada tamamladı.

2021 yazına geldiğimizde ise Formula 3 Asya Şampiyonası’nda BlackArts Racing takımı ile 15 yarışa çıkan Cem, 61 puan toplayarak şampiyonayı dokuzuncu sırada tamamladı. Çaylaklar klasmanını ikinci sırada Ayumu Iwasa’nın arkasında tamamlayan Bölükbaşı, 2022 yılında Formula 2’de Charouz Racing System takımında yarışacak.

Son olarak Formula 2 içerisinde yarışacak ilk Türk sürücü olacak olan ve yıllardır bizleri elde ettiği başarılar ile gururlandırmaya devam eden Cem Bölükbaşı’nın yolunun açık olması dileğiyle. Yolun açık olsun CemBo.

“Cem Bölükbaşı 2022 sezonunda Formula 2’de yarışacak!”

Exit mobile version