Site icon Dijital Tekerlek

Çek’lerin Baş Tacı Skoda’nın Yeni Gözbebeği: KAMİQ

kamiqkapakdijitaltekerlek

Skoda Kamiq

 Kısa zaman önce SUV modellerinden Kodiaq ve Karoq modellerini ülkemizde satışa sunan Çek’li firma Skoda, bahsini ettiğimiz SUV modeline bir yenisini daha ekliyor. Ailenin 2020 doğumlu üyesine Kamiq ismini veren firma, yaklaşmakta olan 2020 öncesinde aracının motor özelliklerini de tanıtmış oldu.

Skoda Kamiq

Pırlanta gibi aracımızın motor seçenekleri ve özellikleri:

  2020 doğumlu Kamiq’in motor seçeneklerini ele alacak olursak, 3’ü benzinli 1’i dizel olmak üzere 4 alternatif seçenek sunuyor. WV grubunun MQB platformuyla arkasını sağlama alan bu araç, 4.241 milimetre uzunluğa sahip ve 400 litrelik bi bagaj alanı bulunuyor.

95 beygir güç ve 175 Nm tork üreten 1.0 TSI motorun 5 ileri şanzıman ile kombine edildiği araçta diğer motor alternatifleri ise aşağıdaki gibi sıralanıyor;

115 hp200 Nm Tork1.0 TSI
150 hp 250 Nm Tork1.5 TSI
115 hp250 Nm Tork1.6 TDI

1.0 litrelik benzinli ve 115 beygir güç üreten motorun, 6 manuel ileri ya da 7 ileri DSG şanzımanlı alternatifi bulunuyor.

1.5 TSI motor ise sadece 7 ileri DSG şanzıman ile eşleşiyor.

Skoda Kamiq

Dizel motorun şanzıman seçenekleri 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG olarak sıralandığını söyleyerek teknik özellikler başlığını sona erdirmek istiyoruz..

Arabaya koltuğuna oturduğunuzda 6.5 inçlik ekran hoş geldin diyerek karşılıyor. Giriş seviyesindeki bu ekrana karşılık, orta donanımda 8 inçlik, üst donanımda 9.2 inçlik ekran tasarım harikası olarak karşımıza çıkıyor. 8 hoparlörlü ses sistemi de giriş seviyesinde yer alıyor.

Skoda Kamiq

Otomobillerde güvenlik sistemlerinin gelişen teknolojiyle beraber hızla artmasıyla, bu teknolojiye ayak uydurmaya devam eden Skoda, Kamiq modelinde de geniş güvenlik sistemleri tasarladı. 210 km/s hıza kadar aktif çalışan adaptif hız sabitleyici, yaya algılama ve frenleme sistemi, aktif şerit takip sistemi, kör nokta algılama sistemi, arka trafik uyarı sistemi ile karşımıza çıkan 2020’li üye, paralel ve dikey park sistemine de sahip.

Skoda Kamiq
‘İyi hoş anlatıyorsun da sadede gel, fiyatı nedir?’ soran okuyucularımıza bu konuda net bir bilgi verememenin üzüntüsü ile yazımızı noktalıyoruz. Keyifli okumalar 😊
Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun
Exit mobile version