Site icon Dijital Tekerlek

Cam Filmleri Tarihe mi Karışıyor?

Cam Filmleri Tarihe mi Karışıyor? 2

Otomobillerimizde en fazla kullanılan malzemelere baktığımızda buna camı örnek gösterebiliriz. Günümüzdeki otomobillere bakarsak bir araçta ortalama 5 metrekare cam kullanıldığını görüyoruz. Continental şirketi, otomobil camları ile ilgili bir süredir yeni bir çalışmayı sürdürüyor. Şirket, akıllı cam teknolojisi ile 5 metrekarelik camları daha verimli kullanmayı hedefliyor🧐.

Otomobillerde birçok ileri teknoloji dijital olarak birbirine bağlı şekilde kullanılıyor. Otomobil camları da bu teknolojiye destek verebilecekken teknolojiden uzak bırakılıyor. Continental şirketi bu durumu fark ederek bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu sorunu düzeltmek için Akıllı Cam Kontrol çözümünü geliştiren şirket; güvenlik, konfor ve enerji verimliliğini arttırmayı hedefliyor.

Yeni teknolojiden yararlanarak cam filmlerinin geliştirilmesiyle açılır cam tavanlar daha etkin şekilde kumanda edilerek karartılabiliyor, ön cam bölümleri güneş alçaldığında hafif renklere sahip olabiliyor ve B sütunlarının arkasındaki pencereler isteğinize göre daha fazla karartılabiliyor🤙🏻.

Ayrıca ısıtma kablolarına ihtiyaç duymayan camlar otomatik olarak ısıtılabiliyor♨.

Dijital Tekerlek | Instagram

Akıllı Cam Kontrolü teknolojisi ile özel filmler cama entegre ediliyor sonrasında elektrik kontrol sinyalleri yardımıyla yarı saydamlık derecesini de değiştirebiliyor👌🏻😉.

Şirketin cam filmleriyle ilgili çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu aralar tüm araçların camları için cam kontrol potansiyelini artıran LC (sıvı kristal) isimli teknoloji üzerinde çalışan şirket bu sayede pencereleri karartıp aydınlatmayı daha basite indirgemek istiyor. Bu teknolojiye göre; sıvı kristaller küçük boya parçacıkları ile özel bir süspansiyonda karıştırılıyor. Sonrasında iki cam panel arasında ince filme entegre ediliyor. Düşük AC voltajı etkisiyle de sıvı kristaller ve boya parçacıkları pencereleri karartmak veya aydınlatmak için kullanılıyor. LC tabanlı teknoloji ile pencerenin şeffaflığı ve donukluğu mili saniye içinde ayarlanabilmekte 💯.

Bu teknolojiyle şirket, daha fazla mahremiyet ve daha az karbon emisyon salınımı sunuyor. 😍

Exit mobile version