Site icon Dijital Tekerlek

Cadillac’dan 2030 Yılında Daha Fazla Elektrikli Araç Sözü

Cadillac’dan 2030 Yılında Daha Fazla Elektrikli Araç Sözü 3

Elektrikli araç üreten firmaların arasında başı çeken isim her ne kadar Tesla firması olsa da diğer otomobil üreten firmalarda kendi tasarımlarını yansıtan elektrikli araçlar yapmaktadırlar. Bu firmalar arasında yer alan Cadillac ise elektrikli otomobiller üzerine kendine ait planlarını açıkladı.

Açıklanan yeni rapora göre General Motors markası bünyesinde üretim yapan Cadillac firmasının, 2030 yıllından itibaren üretimini yaptığı araçların hemen hemen hepsi elektrikli olarak kullanıcılara sunulacak. Cadillac firmasının süreyi 2030 yılı olarak belirlemesinde ki amaç ise elektrikli araç üretimi planlarını geniş bir zamana yayarak elektrikli araçların pil teknolojilerinin de geliştirmek istemektedir.

Haber ajansı olan Rauters’de açıklamada bulunan Cadillac başkanı Steve Carlisle’in vaatlerine göre önümüzdeki on yıl içerisinde daha çok elektrikli araç üretimini yapacakları ve 2023 tarihine kadar Escalade modeline benzeyen ve tamamıyla elektrikli olan SUV otomobiller üreteceklerini açıkladı. Söz konusu otomobilin ise farklı bir tasarımda olacağını açıkladı.

Exit mobile version