Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Ucuz Otomobil Üretmeye Hazırlanıyor

Bugatti Ucuz Otomobil Üretmeye Hazırlanıyor 3

Dünya genelindeki otomotiv sektöründe giderek gelişen ve bununla birlikte değişen teknolojik yenilikler birbirleriyle senkronize hale getirildiği takdirde karşımıza farklı türlerde araçlar çıkmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte elektrikli araçlar, daha da hızlı araçlar ve daha birçok değişik özellikteki araçlar geliştirilmektedir. Bu bağlamda Bugatti firması tarafından üretilen Noire Elegance ve Noire Sportive modelleri bu gelişimin en büyük örneklerinden sadece birer tanesidir.

2019 yılının geçmiş günlerinde Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen La Voiture Noire model araç dünyanın en pahalı aracı olarak seçilmişti. Bu unvana sahip ve sadece bir tane üretilen aracı ünlü futbolculardan Cristiano Ronaldo satın almıştı. Bu araç üzerindeki yoğun ilgiyi dikkate alan Bugatti aynı aracın daha düşük maliyetli versiyonları üzerinde çalışmalara başlayarak Noire Elegance ve Noire Sportive modelleri geliştirmeye başladı. Açıklanan bilgilere göre Elegance modeli tamamen karbon fiber malzemeden oluşurken Sportive modeli ise tamamen mat siyah bir gövde tercih edilmiş. Aracın dış görünümüne ayrı bir hava katacak olan yeni jantlar ve alüminyum detaylar merakla bekleniyor.

1,500 beygirlik güç ile turbo şarjlı 8,0 litrelik W-16 motoru kaputunun altında barındıran bu araçlar La Voiture Noire modelinin 12,5 milyon dolarlık yüklü fiyatının yarısı bile olmayan bir fiyat olan 3,3 milyon dolarlık bir fiyatla satışa sunulacaktır. Bu yeni ve ekonomik araçların teslim tarihi olarak 2020 yılının ortaları düşünülmektedir. Sadece 20 adet üretim yapılacak bu aracın stok bitim süresini ve hangi müşterilerin bu araçlara sahip olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Exit mobile version