Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Uçmaya Karar Verdi!

Bugatti Uçmaya Karar Verdi! 2

Bir daha hız kırmayacağını belirten pilot resmen yemin etti.

Geçtiğimiz günler Bugatti şirketinin yeni arabası Chiron Longtail modeli için sürüşe hazırlanan pilot. 482/km hızdan sonra bir daha hız rekorunu kırmaya gerek olmadığını duyurdu. Nedenlerinden sağlam olanı ise bu hızı geçersek ancak yine biz geçeriz. Çünkü Chiron isteseydim 490’dan da fazla gidebilirdi.

Bu şekilde konuşan pilot açıkçası bizlerinde Bugatti içinde iştahını kabarttı. Günümüzde gelmiş geçmiş en iyi sürüş sport modellerini yaratan Bugatti her geçen gün sport modellerinin bir üstünü en iyi şekilde yapmaya devam ediyor.

Dijital Tekerlek | Instagram

Pilot Yemin Etti!

AutoBlog’a konuşan pilot Andy Wallace, ‘’bu sefer bütün Bugatti modellerini unutun, bu bir harika. Ama bir daha rekor kırmayacağım. Aracı sürerken 482/km hıza geldiğimde hala motorda güç kaldığını çok rahatlıkla hissettim. Eğer biraz daha odaklansaydım çok rahatlıkla 490/km hızı görebilirdim’’ dedi. Muhabirlerimizin en merak ettiği soru ise, bu kadar hızdayken ne hissediyorsunuz oldu. Sayın Wallace, eğer o kadar hızla giderken 1 saniye bile düşünürseniz kesinlikle düşündüğünüz yere çok hızlı gidersiniz diye esprili yaklaştı. Bu arada Wallace, 8,0 litrelik W16 motorunun ve 1590 beygir gücündeki çıkış gücünün varlığını da bizlere hatırlattı. Şunu bilmeyiz ki Bugatti dünyanın en hızlı arabası ve bugüne kadar hızını geçen olmadı. Tabi bu sadece Bugatti firması değil, pilot Wallace ile de alakalı. Sonuçta ne kadar iyi olursanız olun, Wallace bu işin üstadı ve her test sürüşlerinde kendisini ispatlıyor. Korunaklı yapısı, yaşlı olmasını hiç düşünmeyin bile, emin olun ki genç dediklerimizden daha cesur. Daha çok ufakken akülü araba yarışlarına sokaklarda katılan Wallace, eskiden yarış isterdim ama artık Bugatti’nin hızını gördükten sonra araba dahi istemiyorum diyerek kahkahalar attı. Önemli detaylar veren Wallace, bu aracın şasi uzmanı çılgın deha Dallara, lastik uzmanı ise de Michelin dedi. Bu da aracımızın ne kadar sağlam ve gövdesinin ne kadar uzmanlardan geçtiğini anlatıyor. Şüphesiz ki Bugatti bu güne kadar üretilmiş dünyanın en hızlı arabasıdır ve henüz daha madalyayı başkasına teslim etmedi!

Exit mobile version