Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti tarafında heyecan verici gelişmeler yaşanıyor

Geçtiğimiz aylarda yapılan Bugatti – Rimac işbirliği ardından gözler ortak olarak geliştirilmesi beklenen modele dikildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bugatti tarafının Bolide modelinin üstüne çıkması bir hayli zor görünüyor. Fakat elektrikli hiper otomobil uzmanı Rimac Automobili ile yapılan işbirliği ile birlikte iki marka oldukça iddialı olan projeler için olanaklar sunuluyor. Bununla birlikte Rimac CEO’su Mate Rimac trendin, Chiron modelinin ötesinde nasıl şekillendirilebileceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Bugatti tarafının sadece iki kişilik hiper otomobil üretme olan ufkunun; bu ortaklık ile birlikte aşılması bekleniyor. Mate Rimac tarafından da yapılan açıklamalar; uzun kaputlu bir modelin yanı sıra SUV bir modelin de gelebileceği konularına değiniyor.

Hırvat iş adamı gelecekteki modelin gelecekteki üretilmesi planlanan modelleri; “kimsenin düşünmediği kesinlikle çılgın bir otomobil” olarak nitelendiriyor. Bununla birlikte Bugatti tarafının 1900’lü yıllarda altın çağ olarak nitelendirilen dönemine benzer bir dönemi yeniden yaşamak için ürün gamını çeşitlendirme planı bir hayli ciddi düşünülüyor. Ayrıca Rimac tarafıyla olan işbirliği ile de; marka geleceğe yönelik modelleri eskiye nazaran çok daha kolay geliştirme kabiliyetine sahip.

Beklentiler ilk olarak Chiron modelinin doğrudan değişmesi ile başlayacak bir değişim olması bekleniyor. Ayrıca belirtmek gerekir ki marka 2005 yılında piyasaya sürdüğü Veyron modelinden bu yana yalnızca 8.0 litrelik motoru kullanmaya devam ediyor. Bu nedenle gelişimin güncellemeler ile sağlanması şart görünüyor.

Peki ya Bugatti SUV gerçek mi?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Rimac ortaklığı sonrasında Bugatti tarafında yapılan planlar gerçekten heyecan verici. Markadan gelecek bir SUV modelin tüm ezberleri bozacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca SUV modelin üretilmesi halinde model muhtemelen dünyanın en değerli SUV modeli olacaktır. Şuan Rolls-Royce Cullinan SUV modelinin fiyatı 300.000 Dolar seviyesinin üzerinde. Fakat bu fiyat, Chiron modelinin fiyat etiketinin yaklaşık yüzde 10’u kadar.

Exit mobile version