Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti La Voiture Noire son versiyonunu tanıtıyor

Bugatti La Voiture Noire son versiyonunu tanıtıyor 11

2019 yılında tek seferlik bir model olarak duyurulan hiper otomobil Bugatti La Voiture Noire sonunda hazır. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2019 Cenevre Otomobil Fuarı süresinde tanıtılan La Voiture Noire modelini teslim edilmeye hazır. Bununla birlikte Chiron’u temel alan bu coupe; seri üretilen bir otomobille aynı kalite ve standartları karşılayabiliyor.

Bugatti Başkanı Stephan Winkelmann model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“Tamamlanan La Voiture Noire ile, dünyanın en sofistike hiper spor arabalarını geliştirdiğimizi bir kez daha gösteriyoruz.”

Modelin gövdesini Bugatti’nin Black Carbon Glossy isimli jet siyahı gölgesinde görünen karbon fiber gövde oluşturuyor. Bununla birlikte modelin ismi; Jean Bugatti’nin La Voiture Noire takma adını taktığı Type 57 SC Atlantic’ten geliyor. Bahsettiğimiz bu ilham verici model İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ortadan kayboldu ve halen ortaya çıkmadı.

Şimdiki modele baktığımızda ise saygı duruşu niteliğindeki modelin fikri; 20 yıldan uzun bir süre önce Bugatti’nin Tasarım Direktörü Achim Anscheidt’e geldi. Bugün modelin tamamlandığını görmek; Veyron ve Chiron gibi olağanüstü makineler üretmiş olan Fransız otomobil üreticisi için muhteşem bir an.

Bugatti La Voiture Noire tasarımı

Arabanın tamponları kaportaya entegre edilmiş vaziyette. Bununla birlikte ön cam bir kaskın vizörünü andıran bir görünüme sahip. Bu sayede araç neredeyse tek parça halinde dökülmüş gibi görünüyor. Modelin diğer öne çıkan özellikleri arasında; farlarda ayrı ayrı işlenen 25 ışık elemanı ve her bir hücrenin mükemmel bir yüzey elde etmek için incelendiği 3D baskılı bir ızgara yer alıyor. Ayrıca model altı ayrı egzoz borusu ile birlikte atasına saygı duruşunda bulunuyor. İç tarafa baktığımızda ise Havana Brown deri, sürüş modları bir gül ağacı anahtarıyla değiştirilirken aynı etkiyi elde etmeyi başarıyor.

Son olarak Bugatti tarafı 2021 yılından sonra bir model daha çıkartacağını duyurdu. Bazıları bu modelin tek seferlik bir Chiron roadster olacağını düşünüyor.

“Yeni 2022 Lexus NX çıkış zamanı belli oldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version