Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Chiron üretiminin sonu yaklaşıyor

500 adet üretilmesi planlanan Bugatti Chiron modelinin, geriye kalan 40 adetlik üretimi Super Sport ve Pur Sport modellerden oluşacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Standart Chiron modeli için sipariş alımının durdurulması ile 500 adetlik sınır; Super Sport ve Pur Sport modeller ile tamamlanması planlanmakta. Bununla birlikte 2016 yılında piyasaya sürülen Chiron modelinin üretimi de resmi olarak sonlandırılmaya hazırlanıyor. 2 milyon Sterlinlik bir fiyat etiketine sahip olan model gerek kalitesi gerekse sunduğu sürüş deneyimi ile oldukça özel bir seviyede.

Bugatti Chiron Super Sport teknik özellikleri

Modelin motor tarafına baktığımız vakit bizleri; standart Chiron modelinde gördüğümüz 8.0 litrelik bir W12 motor bekliyor. Fakat bazı büyük turbo şarjlar, yeniden tasarlanan silindir kapakları ve yeni bir yağ pompası sayesinde motor ekstra 98 beygir güç sağlayabiliyor. Bununla birlikte model 1578 beygir güce, 1600 Nm tork değerine sahip.

Model 200 km/s hıza 5.8 saniyede, 300 km/s hıza 12.1 saniyede ulaşabiliyor. Bununla birlikte bu verilerin stok Chiron modelinin verileri ile karşılaştırıldığı vakit; Super Sport’un yüzde 7 daha hızlı olması dikkatleri çekiyor.

Son olarak, Bugatti Satış Direktörü Hendrik Malinowski model ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Chiron Pur Sport ve Super Sport ile müşterilerimize Chiron platformunun yıllarca süren sürekli gelişiminin doruk noktasını sunuyoruz” 

“Bu performans yelpazesi, ister pistte zirveye çıkmak, ister otobanda tam lükste seyir yapmak olsun, Chiron’u tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Artık çok az sayıda yapı yuvası kaldığı için, W16 tarifinin saflığı tarz olarak onurlandırılıyor.”

“2023 BMW X1 M35i modeli ilk kez görüntülendi”

Exit mobile version