Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Chiron Super Sport 300+ teslimata hazır!

Yalnızca 30 adetle sınırlı olan Bugatti Chiron Super Sport 300+ modelinin ilk teslimatları hazır. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

490,484 km/s hıza ulaşmayı başaran model iki yıllık test ve geliştirme sürecinin ardından sahiplerine ulaşıyor. Bununla birlikte 2019 Eylül ayında duyurulan modelin sekiz tanesinin görüntüleri resmi olarak marka tarafından paylaşılıyor.

Bugatti Üretim ve Lojistik Genel Müdürü Christophe Piochon konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Bugatti’nin şimdiye kadar yaptığı en hızlı hiper spor otomobil ve markamızın eş anlamlısı olan mühendislik tutkusunun, teknik uzmanlığının ve amansız performans arayışının gerçek bir kanıtı. Bu rekor kıran ilk sekiz birimi teslim etmekten heyecan duyuyoruz.”

Marka bu model ile birlikte Ehra-Lessien test pistinde; 490,484 km/s hıza ulaşarak büyük bir dönüm noktasını arkasında bırakmayı başardı. Bununla birlikte marka oldukça özel olan; “300+” versiyonu ile bu başarıyı taçlandırıyor. Modelin üretim versiyonunda da bu inanılmaz performanstan ve lüks hissiyatından ödün vermeyen marka, kullanıcılarına inanılmaz bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ teknik özellikleri

Modelde ikonik W16, 8.0 litrelik motor yer alıyor. Bu sayede model 1600 beygir güç üretebiliyor. Yani model standart Chiron modeline göre 100 beygir daha güçlü. Bununla birlikte modelin yüksek hız performansı için genişlettiği genel tasarım oldukça dikkat çekici görünüyor.

Aerodinamik

Ön tampona baktığımız vakit; köşelerde bulunan hava perdeleri ve ön tekerlek yuvalarındaki hava çıkışları ile aşırı basınç serbest bırakılara modelin ön tarafta bastırma kuvveti oluşturmasına imkan sağlanıyor. Bununla birlikte arka tasarımda yer alan kuyruk, gövdeyi 25 santimetre daha uzun bir hale getiriyor. Uzayan gövde ile modelin aerodinamik durma verisi yüzde 40 oranında azalıyor. Ayrıca yeni egzoz çıkışları ve arka difüzör ile model negatif bir kaldırma sağlarken sürtünmeyi de oldukça güzel bir şekilde azaltabiliyor.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ fiyatı

Şüphesiz hepimizin en çok merak ettiği nokta, inanılmaz olan bu otomobilin ne kadara satıldığı. Özel olarak yalnızca 30 adet üretilecek olan Bugatti Chiron Super Sport 300+ modeli vergiler hariç 3,5 milyon Euro gibi bir ücrete satılıyor. Markanın bu 30 adetlik üretimin 8 adetini teslimata hazırladığını düşünürsek geri 22 adet otomobil kalıyor.

Son olarak Bugatti, kalan 22 otomobilin teslimat zamanı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

“Bugatti Chiron Pur Sport modelinin bakım masrafları sizce ne kadar?” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version