Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Chiron Pur Sport modelinin bakım masrafları sizce ne kadar?

Bugatti Chiron Pur Sport gibi bir otomobile sahip olmak birçok otomobil severin hayali niteliğinde. Fakat böyle bir otomobilin bakım masraflarını hiç düşündünüz mü? Gelin Bugatti marka bir otomobilin bakım masraflarını birlikte inceleyelim.

3.6 milyon Dolar değerinde olan modeli satın almak için; ya çok çalışmamız ya da oldukça şanslı olmamız gerekiyor. Bununla birlikte otomobile verdiğiniz ütopik rakamı yalnızca otomobilin değeri olarak değil; arka tarafta gerçekleşen mühendislik çalışmalarının karşılığı olarak da görmemiz gerekiyor. Böylesine karmaşık mühendislikle üretilen bir otomobili sürekli bir şekilde kusursuz çalıştırmakta; oldukça karmaşık bir bakım hizmetini beraberinde getiriyor. Ayrıca karmaşık olan bakım hizmetinin de oldukça maliyetli olduğunu unutmamak gerek.

Chiron Pur Sport, her 14 ayda bir veya 16.000 kilometrede bir kez sıvı değişimine ihtiyaç duyuyor. Bu sıvı değişiminin hizmet maliyeti ise 24.952 Dolar. Bu hizmet ile birlikte bir yağ filtresi, soğutucu, yağ ve 16 tahliye tapası noktasının temizlenmesi sağlanıyor. Bununla birlikte aynı kilometre düzeyinde otomobilin tekerleklerinin de değişmesi gerekiyor. Yeni tekerlek bakımının kullanıcıya maliyeti ise 49.904 Dolar.

Normal bir otomobilden çok daha güçlü frenlere sahip olan modelin fren disklerinin ve balatalarının da fiyatı oldukça yüksek. Sadece ön diskler 49.905 Dolar. Bununla birlikte beraberinde sunulan balatalar ise 8.982 Dolar. Ayrıca fren sistemindeki sıvılar, genel temizlik ve diğer bakımlar içinde 58.887 Dolarlık bir maliyet söz konusu.

Bugatti Chiron Pur Sport başka nelere ihtiyaç duyuyor?

Otomobil her 42-48 ayda bir olmak üzere yeni hava kanalı soğutucularına ihtiyaç duyuyor. Bu soğutucuların fiyatı ise 21.958 Dolar. Aynı periyod içerisinde 25.950 Dolarlık yeni dört adet Garrett turboşarjına ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca model ilginç bir şekilde yeni bir yakıt deposuna ihtiyaç duyuyor. Yeni yakıt deposunun kullanıcıya maliyeti ise 43.916 Dolar.

Bir süre kullanılan modelin ön camının da değiştirilmesi öneriliyor. Bu camın fiyatı ise 60.000 Dolar. Ayrıca cam ile birlikte 3.792 Dolarlık silecek lastikleri de yenileniyor. Bununla birlikte otomobillere genel olarak bakım yapan marka motor ayarı, kalibrasyon ve gerekli diğer ayarlamalar için 28.500 Dolarlık bir ek ücrete daha ihtiyaç duyuyor.

Son olarak yapılan hesaplamalara göre Bugatti Chiron Pur Sport modelinin dört yıl boyunca ilk günkü kondisyonunu korumak, sahibine 384.496 Dolara mal oluyor. Ayrıca bu ücrete ek işlerin, vergilerin, işçiliğin ve randevu ücretinin dahil olmadığını belirtmek gerek.

“Ford GT otobanda 241 km/s hızı gördü” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version