Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Centodieci sıcak hava testlerinde oldukça başarılı!

Bugatti tarafının önümüzdeki yıl müşterilerine teslim etmeyi planladığı Bugatti Centodieci sıcak hava testlerini başarıyla tamamlıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bugatti tarafının tüm modelleri gibi oldukça özel olan Centodieci; 50°C dereceye yaklaşan aşırı sıcaklar altında test edildi. 27 kişilik bir mühendislik ekibi kontrolünde gerçekleşen testlerde; otomobilin elektrik, telemetri, radyo frekansları, yakıt sistemi ve klima sistemi kontrol edildi.

Kaliforniya’dan başlayan rota; Central Pacific Highway’i, San Diego üzerinden Arizona sınırlarına kadar takip etti. Bununla birlikte bu rota içerisinde düşük hızlı dur-kalk trafiğe kadar; bir çok farklı testlere tabii olan model beklendiği gibi ekibe herhangi bir problem yaratmadı.

Bu testlere üç Chiron Pur Sports ve dört Chiron Super Sports eşlik ederken; Bugatti Genel Araç Geliştirme departmanında çalışan mühendis Stefan Schmidt testler ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Sıcak ve kuru çölde test yapmak, geliştirme sürecinde bizim için çok büyük bir yardım”

“Tüm Bugatti modelleri, sıcaklık ne kadar yüksek olursa olsun, birkaç Centodieci de dahil olmak üzere mükemmel şekilde çalışmak zorundadır. Centodieci’de olduğu gibi sadece 10 araba üretsek bile, test prosedürü aynı derecede yorucu. Her model, her hava koşulunda ve her trafik koşulunda kusursuz çalışmalıdır.”

Bugatti Centodieci teknik özellikleri

Model yalnızca 10 adet üretilecek olup marka içinde oldukça özel bir konuma sahip. Chiron ile aynı temele sahip olan model motor tarafında; 8.0 litrelik W16 motora sahip. Bu sayede model 1577 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 2.4 saniye seviyesinde. Özellikle merak ediln modelin maksimum hızı ise 380 km/s ile sınırlandırılıyor. Bugatti Centodieci modelinin yüksek hız ve dayanıklılık testleri aşamasında 300,000 kilometrelik bir yol alması planlanıyor.

Son olarak, Bugatti Teknik Proje Müdürü André Kullig modelin testleri ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Centodieci’nin yeni geliştirilen gövdesi, hava akışı değişiklikleri ve camdan üretilen motor bölmesi kapağı, sıcaklık davranışının oldukça farklı olduğu anlamına geliyor, özellikle bu tür aşırı, 45°C+ sıcaklık koşullarında”

“Bu sıcak havalarda dayanıklılık testi bizim için çok önemli, çünkü her Bugatti modeli gibi Centodieci’nin de aşırı sıcakta kusursuz, güvenilir ve güvenli bir sürüş sunmasını sağlamanın tek yolu bu.”

“Yeni testler, Centodieci için mevcut kurulumumuzun aşırı sıcakta bile saatlerce optimum şekilde çalıştığını kanıtlıyor.”

“2022 Renault Master Hidrojen prototip modeli tanıtıldı!”

Exit mobile version