Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Centodieci Görücüye Çıktı

Bugatti Centodieci Görücüye Çıktı 2

Bugatti, bir başka yüksek fiyatlı, yüksek beygir gücüne sahip olan hiper arabası “ Centodieci “ ile Pebble Beach’e geri döndü.

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

Centodieci, Bugatti nin 110. yılını kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda Ettore Bugatti’nin  110. doğum günü için yapılan 90’ların ikonik super arabası olan 1991 model EB110’A da saygısını gösteriyor. Sadece 10 adet ile sınırlanan araba 8m Eurodan satışa sunulacak.

Tasarım

Centodieci’nin tasarımı diğer modern Bugatti’nin tasarımlarına benzemesine rağmen EB110 modelinin tasarım üzerindeki etkisini görmek hiç de zor değil. Ön tarafında, diğer Bugattiler’de de gördüğümüz ama diğerlerine nazaran daha küçük olan at nalı şeklindeki ön ızgarası bulunuyor. Bu modelde C şekilli sütun gitmiş ve yerine EB110 lar gibi cam altından görülebilen ve 8 lt W16 motoru besleyen 5 baklava biçimindeki hava girişi geldi. Arka taraf ise 8 arka lambası, istiflenmiş egzoz boruları ve bir performans difüzörü ile EB110 modelinden sapıyor.

Bugatti Centodieci

Donanım

Bugatti nin W16 motoru 1,600 beygir gücü ile beraber Centodieci’yi 2.4 saniyede 0-100’e, 6.1 saniyede 0-200’e ve 13.1 saniyede 0-300’e çıkartarak gücünü ortaya koyuyor. En yüksek hız ise elektronik olarak 386 kph ile limitlendirilmiş ki Bugatti için düşük sayılabilecek bir sınır. Marka sadece 20 kg lık bir ağırlık tasarrufu ile performans kazanımı, telkari ayna ve cam sileceklerini bile kaldırdı.

Ve ayrıca CEO Stephan Winkelmann,Centodieci nin çeşitli renk opsiyonları ile elde edilebileceğini belirtti.

Exit mobile version