Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Boldie tasarımı ve teknik özellikleri

Bugatti Boldie tasarımı ve teknik özellikleri 4

Bugatti adı; güç, hızlanma, lüks ve hız için bir ölçüt olarak kullanılıyor artık. 450 490 km/s hıza ulaşan Chiron’un sahibi Bugatti, sadece performansa yönelik otomobil üretmediklerini açıkladı. Performans konusunda Audi gibi markaların da artık Bugatti seviyesine ulaşabildiklerini biliyoruz. Ancak dört basamaklı beygir gücü ve hız rekorlarının ardından insanları tasarımları ile cezbeden marka, bunun detaylarını açıkladı.

Bugatti Boldie’nin yeni tasarımının sadece insanların gözlerini üzerine çekmek için rastgele yapılmadığını belirten tasarımcı Nils Sajonz ve beş kişilik ekibi Bugatti Boldie süper otomobilinin tasarım detaylarını anlattı.

“Bolide’nin tasarım özelliklerinin çoğu, işlevsel olduğu kadar merkezi bir stil noktasında toplanıyor. Bugatti Bolide’nin görünümü, X’i çağrıştırıyor. Bu aynı zamanda Bugatti’nin pistte yetiştirilmiş mirasını da müjdeliyor; Bolide’nin ön tarafında bulunan X imzası, tarihi yarış arabalarının kullandığı bantlanmış ‘X’i temsil ediyor. Farlar, kaza anında camın parçalanmasını engelliyor. Ancak bu tasarım detayları tutarlı ve Bolide’nin rakipsiz genel dinamikleri ve performansına katkıda bulunuyor.”

Bolide’nin, markanın ikonik modelleri olan Bugatti Type 35 ve Type 57C Atlantic gibi modellerinden ilham alınarak maksimum performansa izin veren bir tasarımla karşımıza çıktığını görmek zor değil.

Bugatti Boldie teknik özellikleri

Bugatti Chiron gibi Boldie de, Fransız üreticinin imzası olan 8.0 litrelik dört turbolu W16 motorundan güç alıyor. Bu sistem 1479 beygir güç ve 1600 Nm tork üretirken, Boldie’nin güç akrtarma organı, 110 oktan yarış yakıtı ile çalışırken 1850 beygir güç ve 1850 Nm tork üretecek şekilde tasarlandı.

Bolide, yarış parkurunu parçalamak için tasarlandığından, aktarma organları daha yüksek motor hızlarıyla başa çıkacak şekilde optimize edildi. Örneğin, emme ve egzoz sistemleri “daha hızlı, daha spontane ve aşırı tepki özelliği elde etmek” için çözüldü.

Bugatti Boldie süper spor otomobilinin teknik detaylarına şöyle devam edelim. 0-100 km/s hızlanması 2.17 saniye, 0-200 km/s hızlanması 4.36 saniye ve 0-500 km/s hızlanması 20.16 saniye. Bunlarla birlikte yapılan simülasyonda Bugatti Boldie, Nürburgring pistini 5 dakika 23 saniyede tamamlayabiliyor.

Exit mobile version