Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Baby II sadece 500 adet üretilecek!

Bugatti II

Bugatti’nin küçük hayranları için geçen sene tanıttığı Bugatti Baby II, sadece 500 adet üretilecek. Fiyatı da bir Bugatti’ye kıyasla oldukça ucuz olacak. Peki Fransız markanın seri üretime girecek Bugatti Baby II modelinin geçmişi nereye dayanıyor ve özellikleri neler?

İlgili Haber: Bugatti Veyron tarihçesi

Bugatti kurucusu Ettore Bugatti, 1926 yılında oğlu Roland için küçük bir otomobil inşa etti. Bugatti Baby adını verdiği otomobil aslında yeniden tasarlanmış bir model değildi. Bugatti Type 35’in yüzde 50 oranında inşa edilmiş haliydi.

Bugatti Baby modeli sadece 1 adet üretilmişti. Bugatti hayranları Type 35’in yarısı kadar olan bu otomobili çok fazla talep etmeye başladı. Fransız otomobil üreticisi, Baby I’den uzun bir süre sonra geçen sene Cenevre Otomobil Fuarı’nda Bugatti Baby II modelini tanıttı. Baby II, bir önceki nesline göre yüzde 25 daha büyük olarak üretildi. Burada şunu da belirtmek istiyorum. Baby II, sadece büyütüldü, tasarımda herhangi bir değişiklik olmadı.

Tasarım olarak ilginç bir detay da vermek gerekirse, orijinalinden farklı olmaması için Baby I’deki yakıt basınç göstergesi Baby II’de pil kapasitesini gösterirken, yağ göstergesi Baby II’de sürücü tarafından kullanılan gücü gösteriyor.

Baby II Base, Vitesse ve Pur Sang adındaki üç versiyonla üretilecek. Base versiyonu, kompozit bir gövde, 1.4 kilovat saatlik bir batarya ve hidrolik frene sahip. Base versiyondaki elektrik motoru sürücü acemi modunu seçtiğinde 1.3 beygirlik gücü ile saate 20 km/s hıza çıkabiliyor.Sürücü uzman modu seçtiğinde ise motor 5.4 beygir güç üretiyor ve aracın maksimum hızı 45 km/s‘e ulaşıyor.

Vitesse ve Pur Sang versiyonları 2.8 kilovat saatlik bataryaya sahip ve sürücü Bugatti hız anahtarını aktif ettiğinde 13.4 beygir güç üretebiliyorlar. Bu güç ile son hızları da 70 km/s oluyor. Vitesse ve Pur Sang versiyonları aynı aktarma organları ile üretiliyor. Aralarındaki fark ise Pur Sang versiyonu iki yüz saatten fazla süren el yapımı bir alüminyum kaputa sahip.

Bugatti Baby II Base versiyonu 30.000 Euro, Vitesse versiyonu 43.500 Euro, Pur Sang modeli ise 58.500 Euro fiyat etiketi ile satışa çıkacak.

İlgili Haber: Çocuklar İçin Elektrikli Bugatti Baby II Tanıtıldı!

Exit mobile version