Site icon Dijital Tekerlek

Brabus 900 XLP ortaya çıktı

Mercedes-AMG G 63 temelli Brabus 900 XLP dikkatleri çekmeyi başardı. Modelin detaylarına gelin beraber göz atalım.

Brabus tarafından yalnızca 10 adet üretilecek olan 900 XLP, G-Serisi’nin ikonik tasarımını bambaşka bir forma sokuyor. Bununla birlikte G 63 altyapısına sahip olan model, 4.5 litrelik çift turboşarjlı V8 motora sahip.

Brabus 900 XLP teknik özellikleri

4.5 litrelik çift turboşarjlı V8 motoru ile 888 beygir güce, 1250Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte model 7.7 litrelik Unimog modelinden daha fazla güç üretebilen model; ince ayarlı turboşarjlara ve paslanmaz çelik egzoz sistemine sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan 900 XLP, dokuz vitesli otomatik şanzımanı ile gücünü yola aktarırken; yalnızca 4.4 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Ayrıca modelin standart G 63 modeline göre 286 kilogram daha ağır yani 2936 kilogram ağırlığında olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Ekstra ağırlığın büyük kısmını tavan tafı, ağır hizmet tipi vinci, dörtlü yardımcı LED ışığı, gövde kiti ve 22″ Monoblock Z HD dövme jantları oluşturuyor. Ayrıca 900 XLP aktif egzoz sisteminin uçları da dahil olmak üzere karbon fiber parçalardan oluşan dış detaylara sahip.

İç yaşam alanında “Mondial Black” rengindeki derisi ve Brabus deniz kabuğu elmas kapitone kullanılırken; tekerlek ve logolarda kullanılan kırmızı detaylar ile iç yaşam alanının tasarımı tamamlanıyor. Bununla birlikte kapı kollarında, panellerde ve düğmelerde kullanılan karbon fiber detaylar ile dış tasarımdaki sportif duruş iç yaşam alanında da hissedilebiliyor.

Son olarak henüz fiyatlandırılmayan Brabus 900 XLP modelinden yalnızca 10 adet üretilecek.

“Yeni Mercedes-Benz EQE Türkiye’de!”

Exit mobile version