Site icon Dijital Tekerlek

Bosch, Otonom Araçlarda LiDAR Sensörleri Geliştirdi

Bosch, Otonom Araçlarda LiDAR Sensörleri Geliştirdi 2

Bosch tarafından yapılan açıklamaya göre otonom araçlarda kullanılmak üzere LİDAR sensörleri yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Alman markasının düşük bir maliyetle üretmeyi planladığı sensörlerin otonom sürüş sistemleri ile birlikte daha yaygın bir şekilde benimsenmesine yardımcı olacağı ve buna göre araçlar içerisinde sensörlerin geliştirildiği açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde elektrikli bisiklet sürücüleri için geliştirilen Head-Up-Display (HUD) destekli akıllı gözlükleri ile karşımıza çıkan Bosch, gözünü yenilikçi teknolojilere dikmiş durumda olduğunu açıkladı. Stuttgart merkezinde bulunan elektronik ve mühendislik firması, otonom araçlarda kullanılması için LİDAR sensörlerin geliştirildiğini açıkladı.

Şirkette bulunan mühendisler tarafından geliştirilen LİDAR sensörler, otonom sürüş modlarına uyacak şekilde tasarlandığından Lazer tabanlı LİDAR sistemleri otomobilin çevresinde olan her şeyi algılayabiliyor. Sürücüler için gerçek tabanlı ve yüksek çözünürlük 3D harita sunan sistem, araçların optimum güvenlikli bir şekilde yol almasını sağlamaktadır.

Bosh, Otonom Teknolojinin Artması Yönünde Çalışmalar Yapıyor

Bosch, LİDAR sensörleri konusunda geliştirme projeleri üreten tek şirket değil. Fakat Almanya tabanlı şirket dünyada en büyük tedarikçilerden bir tanesi konumunda. Alman tabanlı şirket, eğer yaptığı çalışmalarda olduğu gibi vadettiği fiyatları tutabilirse yarı otonom ve tamamen otonom otomobillerin daha uygun fiyatlı bir şekilde çalışmalar yapmasını sağlama ihtimali bulunuyor.

LİDAR endüstrisinin önemli oyuncularından biri olan Luminar, geçen yıl 1.000 dolardan daha ucuz mal olduğunu söyleyen bir LİDAR sistemi tanıtmıştı. Google’ın otonom araç girişimi olarak bilinen Waymo ise geçtiğimiz yıl LİDAR sensörleri satmaya başlayacağını ve muhtemelen de her birinin 5.000 dolardan daha az bir fiyata piyasaya çıkacağını açıkladı. Yapay zeka teknolojisi ile yapılan çalışmalarda otonom kamere teknolojisinden destek alındığı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Exit mobile version