Site icon Dijital Tekerlek

Borusan Otomotiv, 2. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası’na hazırlanıyor

Borusan Otomotiv, 2. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası’na hazırlanıyor 4

Borusan Otomotiv tarafından Türkiye distribütörlüğü üstlenilen BMW, MINI ve Jaguar’ın tamamen elektrikli olan modelleri 2. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası’na hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modüler tasarımı ile birlikte dikkat çeken BMW İ3s, beşinci nesil eDrive teknolojisine sahip olan BMW iX3, MINI tarafının tamamen elektrikli ilk seri üretim otomobili olan MINI Electric ve Jaguar’ın tamamen elektrikli performans SUV’u Jaguar I-PACE, Autodrom Pisti’nde, Borusan Otomotiv aracılığıyla kullanıcılara benzersiz bir sürüş deneyimi sunacak.

Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD) katkılarıyla düzenlenen 2. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası; elektrikli otomobillere ilgi duyan katılımcılara ilgi duyan katılımcılara farklı bir deneyim sunarken aynı zamanda elektrikli araçlar ve sürdürülebilirlik gibi konularda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bununla birlikte bilgi aktarımını, yeniliği ve farkındalığı hedefleyen açık hava etkinliğinde katılım ücretsiz olacak.

Yeni BMW iX3

Model aldığı geliştirmeler ile birlikte 286 beygir güce, 400Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte model WLTP testlerine göre 459 kilometre menzili kullanıcısına sunabiliyor. Yüksek performansı ve verimliliği oldukça güzel bir şekilde kullanıcıyı eDrive teknolojisine sahip. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 6.8 saniye seviyesinde. Yeni BMW iX3, hızlı şarj istasyonlarında gerçekleşen 10 dakikalık şarj ile birlikte 100 kilometrelik bir menzile kavuşuyor. Ayrıca model 34 dakika gibi bir sürede yüzde 80 oranında şarja ulaşabiliyor.

Yeni BMW i3s

İlk defa 2012 yılında yollarda gördüğümüz i3 modeli yoluna; i3s olarak devam ediyor. Bununla birlikte model 120 Ah bataryası ve sportif tasarımı ile kullanıcılara sunulmaya devam ediyor. Model sahip olduğu tek elektrikli motoru ile birlikte 184 beygir güce sahip. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 6.9 saniye seviyesinde. Yüksek voltajlı lityum-iyon bataryası ile birlikte model 260 kilometre menzile sahip. NEDC testlerine göre ise bu menzil değeri 325 kilometre seviyesinde. Ayrıca, hızlı şarj istasyonundan yapılacak şarj işlemi ile birlikte model; 40 dakikada yüzde 80 oranında şarj olabiliyor.

Yeni MINI Electric

Karakteristik MINI özelliklerine bağlı kalınarak geliştirilen Yeni MINI Elektric; markanın sürüş keyfi, etkileyici tasarım ve premium kalite anlayışını korumaya devam ediyor. Bununla birlikte model, MINI tarafının ilk seri üretim elektrikli otomobili. Güncel MINI 3 kapı modeli üzerinde geliştirilen model; 184 beygir güce, 270Nm tork değerine sahip. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 7.3 saniye seviyesinde. Şehir içi kullanım kolaylığı ile dikkatleri çeken MINI Electric, 50kW’lık hızlı şarj özelliği ile birlikte; 32.6kWh değerindeki pil paketlerini 35 dakikada yüzde seksen seviyesine kadar doldurabiliyor. Ayrıca özel olarak geliştirilen lityum-iyon bataryalar sayesinde model 234 kilometrelik menzil sunabiliyor.

Jaguar I-PACE

Tamamen elektrikli olan model bünyesinde 90kWh değerinde pil paketleri barındırıyor. Bununla birlikte model WLTP testlerine göre 470 kilometrelik menzili kullanıcılara sunabiliyor. Modelin bu bataryası 100kW’lık hızlı şarj özelliği ile birlikte 45 dakikada yüzde 80 doluluk oranına ulaşabiliyor. Hafif, kompakt ve verimli olan elektrikli motorları sayesinde model 400 beygir güce, 696Nm tork değerine sahip. Ayrıca tamamen elektrikli olan modelin 0-100km/s hızlanma süresi 4.8 saniye.

“Yeni BMW 2 Serisi M Performance resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version