Site icon Dijital Tekerlek

BMW Yeni Aracı olan M4 GT3’ün Modeli Yayınlandı

BMW Yeni Aracı olan M4 GT3’ün Modeli Yayınlandı 2

BMW üreticileri önümüzdeki 2 sene sonrası için çıkartılması tahmin edilen M4 GT3’ün tanıtımını yaparak, fotoğraf olarak kullanıcılara dağıttı. 2022 sezonu için hazırlanan yeni GT3’ün modeli araba severlerden tam not aldı. Eski model yani şuan kullanılan M6 paket GT3 2016 sezonundan itibaren kullanılarak birçok şampiyonluk elde edildi. Macau’daki FIA GT Dünya Kupası’nda bir galibiyet alarak BMW severleri sevindirdi. Her ne kadar aldığı galibiyet ile sevindirmiş olsa da BMW aracı genel tabloya baktığında rakiplerinin gerisinde kaldı.  En yakın rakipleri olan Porsche ve Audi’nin gerisinde kalan BMW, Mercedes’in yeni aracından sonra iyice en arkaya düştü. Bu duruma ilişkin yapılan açıklamaya göre BMW’nin motor sporları ile ilgilenen patronu Jens Marquardt, bu senenin başlarında M6 GT3’ün artık eskisi kadar kullanılmayacağını ve miladını doldurduğunun sinyallerini verdi. Yeni nesil M4’ün temel alınarak hazırlıklara başlanıldığı konusunda ise sevenlerini bilgilendirdi.

Yeni Seri 2020 Yarışlarında Boy Gösterebilir

BMW’nin rakiplerini baz alarak baştan yarattığı M4 GT3 aracı hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Fotoğrafı yayınlanarak, satışa 2022 senesinde sunulacağı açıklanan araç ile ilgili Marquardt yaptığı açıklamada aracın satışa sunulmadan önce pistlerde tozunu atacağını açıkladı. 2020’nin ikinci yarısında yapılacak yarışlara yetiştirilmeye çalışıldığının altını çizen M4 GT3 aracın bomba bir şekilde geldiğini belirtti. Teknoloji açısından oldukça güncel olacak araç ile ilgili çok fazla ipucu vermekten kaçınan Marquardt,  aracın BMW, M serisine ve markasına çok yakışacak bir seri olacağının altını çizdi.

Üretimine halen devam edilen M4 GT3 serisinin, yaklaşık 6 ayda sahalardan uzak kalarak geliştirilip yarışlara hazırlanacağı bildirildi. İlk olarak yapılacak yarış ile lansmanı yapılacak aracın, yeni bir gelişme olmazsa 2022 senesinde kullanıcıları ile bulaşacağı açıklandı.

Exit mobile version