Site icon Dijital Tekerlek

BMW eleştirilere rağmen mevcut tasarım yönüne devam edecek

BMW eleştirilere rağmen mevcut tasarım yönüne devam edecek 1

2021 BMW 4 Serisi dış tasarımı

Şirketin tasarım şefi Auto Express’e yeni tasarımları konusunda açıklama yaptı. BMW’nin eleştirilere genellikle “acımasız” olmasına rağmen cesur ve bölücü yeni otomobil tasarımlarına devam edeceğini söyledi.

Olumsuz eleştirilerin farkındalar

2021 BMW 4 Serisi dış tasarımı

Yeni 4 Serisi coupe’nin geçen yıl piyasaya sürülmesiyle, büyük ölçüde ön böbrek ızgaralarının tasarımını hedefleyen bir olumsuz eleştiriler aldı. Bizce de BMW’nin ön böbrek ızgaralarında kullanmış olduğu tasarım, olumsuz eleştiriye çok açık. Çünkü önceki tasarımdan çok daha farklı bir ızgara görüyoruz. Son zamanlarda en tartışmalı araç tasarımlarına sahip otomobil markalarının bir listesi varsa, orada BMW’yi görmekten şaşırmayacağız. Çünkü Alman otomobil üreticisi ve onun komik dev ön böbrek ızgaralara olan hayranlığı, otomobiller daha resmi olarak piyasaya sürülmeden önce bile eleştirildi.

Ancak BMW tasarım şefi, eleştirilere şaşırmadıklarını ve tam tersine herkesi mutlu edemeyeceklerini dile getirdi. “Sportiflik ve zarafet gibi bir tür paradigmayı (üretim şeklini) her zaman bir araya getirmeye çalışacak ilerici ve öncü bir marka olarak BMW’yi sergileyeceğiz.” şeklinde bir açıklama yaptı. Açıkçası BMW’nin olumsuz eleştirileri pek dikkate almadan tasarım konusunda aynı perspektif çizgisinde devam edeceğini görüyoruz.

Dukec, takımın işinin ‘kolay olmadığını’ vurguladı.

Eleştirilere rağmen Dukec, BMW’nin 4 Serisi’nin ızgarasını benimsediğinden emin. Kitlenin yalnızca yüzde 20’sinin bundan hoşlandığını ve bu kişilerin şirketin hedeflediği müşteri tipine tam olarak uyduklarının farkındalar ve buna ek olarak her BMW hayranına müşteri gözüyle bakıyorlar. 2021’de, 2024’te piyasaya çıkacak ürünler için tasarım kararları alıyoruz. Ve bunlar, 2030’un ötesinde yedi veya sekiz yıl boyunca pazarda kalacak. Müşteriler bundan yıllar sonra nasıl tepki verecek hep beraber göreceğiz!

Exit mobile version