Site icon Dijital Tekerlek

BMW motoru kullanan otomobiller

BMW N63 motoru

BMW hakkında görüşünüz her ne olursa olsun Bavyeralı otomobil üreticisinin piyasaya mükemmel motorlar sunduğunu inkar edemezsiniz. İnanılmaz derecede düzgün ve yakıt tasarruflu dört silindirli turbo ünitelerden çılgın V8, V12 motorlara kadar BMW yıllarca en iyisini üretmeye çalıştı ve birçok marka ile motorlarını paylaştı. Peki BMW motoru kullanan otomobiller hangileri?

Otomobilinizde BMW’nin gücünü hissetmek istiyorsanız, bir BMW sahibi olmak zorunda değilsiniz. Alman otomotiv devinin motorları hangi markaların altında çalışıyor? İşte BMW motoru kullanan otomobiller.

McLaren F1

Mclaren F1, var olan en ünlü süper otomobillerden biridir. 1990’ların başında McLaren, Formula 1 araçlarının motorları için Honda ile anlaşma yaptı. Honda, McLaren’in istediği motorları üretmedi. McLaren anlaşmayı bozdu ve F1 araçlarının motorları için BMW’ye yöneldi. BMW M mühendisleri, McLaren için S70 V12’nin yeni bir versiyonunu yaptı. İlk BMW motoruna sahip McLaren F1 modelleri 1991’de 635 beygir gücü ve 650 Nm torkla ortaya çıkmış oldu.

Rolls Royce Phantom

BMW motoru kullanan otomobiller listemizin en lüks otomobili Phantom. İngiliz otomobil üreticisi Rolls-Royce için bir zamanlar Alman motor fikri çok saçma geliyordu. Ancak Rolls-Royce, BMW’nin bir markası olduğu için bu fikir gerçekleşti. Phantom’un çift turboşarjlı 6.75 litrelik V12 motoru, BMW’nin N74 ünitesinin eşsiz bir çeşididir. İki marka motorlarını Almanya’da birlikte üretiyorlar. Phantom ile birlikte mevcut tüm Rolls-Royce V12 motorları BMW ile ortak üretiliyor.

Brabham BT52

1983 yılında Brabham tasarımcısı Gordon Murray, şimdiye kadarki en efsanevi Formula 1 araçlarından birini bir araya getirdi. Gordon Murray BT52 yarış arabası için BMW M12 / 13 motorunu tedarik etti. Turboşarjlı dört silindirli BMW motoru 811 beygir güç üretebiliyordu fakat 1980’ler için bu çok fazlaydı ve bu gücü 640 beygire düşürdüler.🙃

Range Rover (Üçüncü Nesil)

Üçüncü nesil Range Rover, BMW’nin çatısı altında geliştirildi ve efsanevi Rover V8, 2002-2005 yılları arasında BMW M62 4.4 litrelik V8 ile değiştirildi. Daha sonraki yıllarda Range Rover süper şarjlı Jaguar motorlarını ve Ford’un V8 ünitelerini kullanmaya başladı.

Morgan Plus 8

Morgan Plus 8, hayatına 1962’de Rover V8 ile başladı, bu yüzden Rover V8 emekli olduğunda Morgan’ın 2012’de BMW’ye dönmesi hiç de şaşırtıcı değil. Morgan’ın 4.8 litrelik BMW motoru, 372 beygir güç ve 500 Nm tork üretiyor.

Toyota Supra

2020 Toyota Supra motorunu BMW üretiyor. Üstelik Toyota Supra ve BMW Z4 aynı platform üzerine kurulu. Fakat iki otomobil arasında akıl almaz farklar var. Detroit otomobil fuarında tanıtılan yeni nesil Toyta Supra, 3.0 litrelik 6 silindirli motoruyla 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabilmek için 4 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Benzer güç ünitesine sahip olan asıl motor üreticisi BMW’nin, 2020 Z4 modeli 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabilmek için 3.9 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Exploro: BMW’den 4 Şahin Parasına 1 Bisiklet

Exit mobile version