Site icon Dijital Tekerlek

BMW M3, AC Schnitzer ellerinde 580 beygir üretebiliyor

Efsanevi tuner AC Schnitzer geliştirdiği Yeni BMW M3 ile tüm dikkatleri toplamayı başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Genelde BMW modelleri üzerinde yaptığı modifikasyonlar ile bilinen AC Schnitzer, M3 çalışmasını resmi olarak duyurdu. Gerek tasarım gerekse teknik anlamda geliştirilen model; standart halinden daha güçlü ve aerodinamik anlamda daha başarılı bir tasarıma sahip.

AC Schnitzer BMW M3 teknik özellikleri

Fabrika çıkışında 503 beygir güce, 650Nm tork değerine sahip olan model; aldığı geliştirmeler ile 582 beygir güç, 750Nm tork üretebiliyor. Bununla birlikte modelin aldığı geliştirmelerin yalnızca arkadan çekişli modeller için olup olmadığı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Fakat yüksek ihtimalle yapılan iyileştirmeleri xDrive versiyonda da yapmak mümkün. Ekstra güce kavuşan model; daha kısa yaylara sahip bir alçaltma kiti ile sürücüyü yola yaklaştırırken yol tutuşunu da arttırabiliyor. Bu sayede model çok daha sportif bir hissiyata kavuşabiliyor.

AC Schnitzer BMW M3 tasarımı

Sportif sürüş kimliği ile tasarım tarafında da güncellemelere sahip olan model; Gümüş/Antrasit AC3 hafif dövme jantlara sahip. Bununla birlikte 20×10″ boyutunda olan bu tekerlekler, önde 285, arkada ise 295 genişlik değerlerine sahip. Jant tarafında ayrı olarak ise AC1 hafif alaşım jant seçenekleri de kullanıcılara sunulmakta.

Yeni jant-lastik takımı ve yay kombinasyonuna ek olarak; modelin yere basma kuvveti 39 kilograma kadar arttıran bir ön ayırıcı modele ekleniyor. Ayrıca bu basma kuvvetine ön kanatçıklarında etkisinin olduğunu belirtmek gerek.

Aerodinamik anlamda modeli geliştiren bir diğer parça ise arka spoyler. Ayrıca kaput girintileri ve özel havalandırma ekleri de modelin aerodinamik tasarımına katkıda bulunuyor.

İç yaşam alanı

İç tarafta bizleri; siyah Alcantara ile siyah delikli Nappa deri ile kaplı bir direksiyon simidi bekliyor. Bu direksiyonda yer alan çapraz gri dikişler oldukça sportif bir görünümü direksiyona kazandırabiliyor. Ayrıca alüminyum ayak pedalları, alüminyum dişli çarklar ve AC Schnitzer anahtarlığı ile model iç kısımda da oldukça tatmin edici düzeyde.

Son olarak model halen geliştirme aşamasında. Bu nedenle fiyatı ile ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Fakat en geç yıl sonuna kadar modelin siparişlerinin alınması planlanıyor.

“Yeni Lexus LX 600 önümüzdeki hafta içerisinde tanıtılacak”

Exit mobile version