Site icon Dijital Tekerlek

BMW M departmanında bayrak değişimi!

2021 Bmw M5

BMW tarafının sportif otomobil üreten, BMW M departmanında CEO değişikliği gerçekleşiyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW Blog içerisinde yayılan bilgiler ile BMW M CEO’su Markus Flasch’ın görevinden ayrıldığı doğrulandı. Bununla birlikte M departmanının liderlik koltuğuna 1 Kasım’da Franciscus van Meel oturacak. Daha önce 2015 yılından 2018 yılına kadar bu pozisyonda yer alan Van Meel bıraktığı pozisyona 3 yıl aradan sonra yeniden geldi. Van Meel geçtiğimiz sene Rolls-Royce’un Ürün Başkanlığı görevindeydi. Van Meel daha önce iX SUV ve 7 Serisi EV dahil olmak üzere elektrikli BMW modellerinden de sorumluydu. Beklentiler, Van Meel’in elektrik tarafında olan tecrübesini M spor otomobiller ile birleştirerek M Departmanının geleceğinin inşa edilmesi yönünde.

Markus Flasch tarafının da BMW ailesinde hikayesi sona ermiyor. Flasch’ın marka içerisinde başka bir role geçeceği doğrulanırken yeni konumu ile ilgili henüz bilgi verilmedi.

BMW M departmanında kimler hangi modellerden sorumluydu?

Bu tarihler arasında görevde olan Van Meel; mevcut yeni nesil M5 modelinden sorumluydu. Flasch ise yakın zamanda duyurulan BMW M3 Touring ve ikinci nesil M2 modelinin geliştirilmesinden sorumluydu. Ayrıca Flasch yönetiminde geliştirilen M4 CSL ve yeni nesil M5 modelini de hatırlatmak gerek.

Bu koltuk değişiminin model havuzunu ne kadar değiştireceği henüz tahmin edilemiyor. Fakat otomobil severlerin bir çoğunun fikri; bu bayrak değişiminin uzun vadeli hedefler doğrultusunda yapıldığı yönünde.

Son olarak M departmanı, Alman otomobil üreticisinin her zaman en heyecan verici modellerini üretmeyi başaran departmanlardan birisi. Bu nedenle bu görev değişiminin otomobil severleri heyecanlandırması oldukça normal.

“2021 Audi R8 V10 Performance RWD 562 beygir gücünde!”

Exit mobile version