Site icon Dijital Tekerlek

BMW M 2020’de satış rekorları kırdı!

BMW M 2020'de satış rekorları kırdı! 3

BMW Group’un bağımsız yan şirketi BMW M GmbH, 2020 satış raporlarını açıkladı. Pandemiden etkilenmemiş gibi duran BMW M, 2020’de satılan otomobil sayısını geçen yıla kıyasla yüzde 6 artırarak 144.218 adede çıkardı. Bu başarının detaylarını ve BMW M tarafındaki etkilerini inceleyelim.

BMW M, satış sonuçlarından oldukça memnun

BMW M GmbH yönetim kurulu başkanı Markus Flasch yaptığı açıklamada “BMW M otomobillerine yönelik tüm ilgili pazarlarda giderek artan bir talep olduğunu görüyoruz. Bu nedenle ve güçlü bayi ağımızın katılımı sayesinde, pandeminin ortaya çıkardığı zorluklarla başa çıkmada olağanüstü başarılı olduk” dedi.

BMW M otomobilleri için en önemli pazar olan ABD’de ve Çin’de yeni rekorlar elde edildi. Rusya’da ve Kore’de satışları yüzde 60’ın üzerinde; İtalya’da yüzde 47 oranında artırmak mümkün oldu.

F80 M3 ve F82 M4 gibi otomobillerin Avrupa’da üretimde olmadığı düşünüldüğünde rakamlar daha da etkileyici. BMW M, Bu ay tanıtılacak BMW M5 CS, Mart ayında tanıtılacak M3 Touring ile beraber bu sene satış adetlerinde yeni bir rekor hedefliyor.

2022, BMW M’in 50. yıl dönümü olduğu için özel birçok modelin üretileceği vaat ediliyor. Bu sene M5 CS ve M3 Touring modellerinin dışında bir de BMW X8 M plug-in hibrid modelinin de tanıtılması bekleniyor.

Beklenen BMW X8 render tasarımları ortaya çıktı!

Exit mobile version