Site icon Dijital Tekerlek

BMW iX modelinde gecikme olabilir!

BMW iX modelinde gecikme olabilir! 20

Alman otomobil üreticisi BMW tarafının elektrikli modellerinden birisi olan BMW iX modelinin beklenen tarihten daha geç üretime girecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW bu yıl elektrikli modellere odaklanarak yeni olan bir kaç modeli çıkarmıştı. Ayrıca belirtmek gerekir ki BMW bu sene oldukça iddialı olan elektrikli olmayan bir çok modelde duyurmuştu. Özellikle BMW M5 CS , Alpina B8 modelleri büyük ilgiye sahipti.

BMW markasının geleceği marka tarafından sıfırdan, ilk olarak tamamen elektrikli olarak üretilmesi planlanan model BMW iX modeli gibi modellerde yatmakta. En son yayılan haberlere göre modelin üretim tarihi 2022 yılının mart ayı olarak planlanmakta.

BMW iX nasıl olacak ?

iX modeli için oluşturulan forumlar incelendiği vakit; BMW tarafından elektrikli serinin en üst modeli olacak şekilde üretime girmesi planlanmakta. Modelde 21″ alaşımlı jantlar, aktif bir direksiyon ve havalı süspansiyona sahip olması beklenmekte. Ayrıca modelin BMW tarafında 5G özelliğine sahip ilk model olacağı düşünülmekte. Bununla birlikte otonom sürüş ve park işlevi gibi teknolojik sürüş yardımlarının oldukça gelişmiş olması beklenmekte.

Ses sistemi tarafında ise BMW severlerin özellikle çok sevdiği Harman Kardon marka ses sisteminin yer alması planlanmakta. Ayrıca BMW’ye göre modelin “salon tarzı bir ambiyans” şeklinde ve 5 kişilik olması planlanmakta.

Modelin yeni nesil BMW eDrive teknolojisi ile birlikte kullanılan iki elektrikli motor sayesinde 496 beygir güç üretmesi planlanmakta. Model menzil tarafında 482 kilometreden fazla olması muhtemel. Fakat bu değer halen Tesla Model X modelinin menzilinden çok daha geride. Yeni nesil şarj sayesinde %10-%80 şarj değerlerine 40 dakikanın altında bir dolum süresi olması beklenmekte.

Son olarak belirtmek gerekir ki model henüz resmi olarak tanıtılmadı. Bu yüzden süreç içerisinde bir çok değişikliğe maruz kalabilir. Bu yüzden net özelliklerini öğrenmek için BMW tarafından yapılacak resmi açıklamayı beklemekteyiz.

“BMW i2 sedan elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version