Site icon Dijital Tekerlek

BMW İX fiyatı beklentileri oldukça aşmakta

BMW İX fiyatı beklentileri oldukça aşmakta 3

BMW, yeni elektrikli SUV modeli BMW iX modelini geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtmakta idi. Model ile ilgili son olarak açıklanan fiyat etiketine ve diğer detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafında elektrikli modellerin yavaş yavaş ürün gamına eklenmesi elektrik severleri oldukça sevindirmekte. Marka, Tesla Model 3 modeline karşı rakip olarak üreteceği; BMW iNEXT modeli büyük bir merakla beklenmekte. Ayrıca marka Tesla Model 3 tarafında yer alan 35.000 Dolar değerinde ki fiyat etiketini iNEXT modeli ile zorlamayı düşünmekte. Fakat geçtiğimiz sene marka BMW, iNEXT elektrikli SUV modelinin “BMW iX” modelinin olacağını duyurmuştu.

Modele baktığımız vakit model Tesla Model 3 rakibi olarak görülmemekte. Modelin fiyatının 80.000 Doların üzerinde olacağı açıklandı. Bununla birlikte model fiyat açısından da Model 3’e rakip olmaktan oldukça uzak görünmekte. Ayrıca modelin fiyatı üzerinden bir rakip arayışı içerisine girersek; model fiyatı itibariyle Model X’ e daha yakın görünmekte. Her iki model boyut ve işlevsellik açısından da birbirine oldukça benzemekte.

BMW iX teknik özellikleri nasıl ?

Modelin önceden açıklanan verilerine baktığımız vakit 500 beygirlik güce sahip olduğunu görmekteyiz. Bu sayede modelin 0-100 km/s süresi yaklaşık 5.0 saniye.

Son olarak şarj tarafında ise 200 kW değerine kadar DC hızlı şarj seçeneğine sahip olan model; 40 dakika içerisinde yüzde 10 seviyesinden yüzde 80 seviyesine ulaşabilmekte.

“Yeni BMW iDrive 8 bilgi-eğlence sistemi tümüyle bizlerle” başlıklı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version