Site icon Dijital Tekerlek

BMW i8 üretimi resmi olarak durduruldu!

BMW i8 üretimi resmi olarak durduruldu! 2

Tasarımı ve teknolojisiyle otomobil dünyasında ikonik modeller arasında yerini alan BMW i8 üretimi ne yazık ki durduruldu. BMW, normalde i8 hibrit modelinin üretimini Nisan ayında durdurmayı planlıyordu. Fakat koronavirüs pandemisi nedeniyle fabrikaları kapatmak zorunda kalan üretici, Haziran ayında tekrar üretime başladı. Birkaç gün sonra da üretimi resmi olarak durdurup son BMW i8 modelini banttan indirdi.

2013 yılında resmi olarak tanıştığımız BMW i8, 2019 Aralık ayına kadar 20.000 adet üretim yaparak otomobil endüstrisindeki önemli bir kilometre taşını da aşmış oldu.

BMW i8 modelinin üretiminin duracağı kararı geçen senenin sonlarında duyulmaya başlamıştı. Bu duyumlara destek veren durumları da görmeye başlayınca artık i8’in yeni modellerini göremeyeceğimizi anlamıştık. İngiltere gibi bazı pazarlarda BMW artık i8 için sipariş almıyordu zaten. Ülkemizde halen satışta görünen i8 hibrit modellerinden birine sahip olabilmek için 1.525.300 TL’den başlayan fiyatlarla sipariş verebilirsiniz.

Geçtiğimiz Perşembe günü Leipzig fabrikasında son üretimini gerçekleştiren BMW i8, bunu Portimo Blue rengiyle taçlandırdı. Üretimin bitişini küçük bir kutlamayla açıklayan BMW Leipzig fabrikası üretim müdürü yaptığı açıklamada son üretilen i8’lerin Ultimate Sophisto Edition serisi olduğunu da açıkladı. Bu seri 200 adet ile sınırlandırılarak BMW’nin bu zamana kadar en az ürettiği model oldu.

İlginizi Çekebilir: 2021 BMW 4 Serisi ile resmi olarak tanıştık!

Exit mobile version