Site icon Dijital Tekerlek

BMW i3’e Elveda 😢

BMW i3'e Elveda 😢 3

Almanya’nın otomotiv sektöründeki devlerinden biri olan Bmw geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yayınladı. Elektrikle çalışan araçların günümüzde yoğun ilgi görmesine rağmen. Bmw, elektrikli araçlar kategorisinde ürettiği ve çok ilgi gören i3 modelinin üretimini durdurduklarını belirtti. Bmw yetkililerinin açıklamasına göre ürettikleri elektrikli araçlarda köklü tasarımlardan vazgeçip elektrikli araç modellerini şu an üretimde olanların yanı sıra farklı modeller tasarlayıp ekleyerek müşteri kitlesiyle buluşturmayı planlıyor. Bununla birlikte Bmw’nin yeni projesi 2023 yılına kadar 13 adet elektrikli modeli tasarlayıp bizlere sunması bekleniyor.

Otomotiv devi Bmw bu planlarıyla köklü tasarımlarla değil, daha geleneksel tasarımlar uygulayarak yeni üreteceği elektrikli araçları müşterileriyle buluşturmayı düşünüyor.

Diğer ürettiklerine nazaran daha farklı şekilde üretim yapacağı yeni elektrikli araçlar, 2013 de üretime başladığı i3 serisinin yerine Bmw’nin elinde bulunan ürün kataloğunun plug-in hibrit ve elektrikli modellerinin piyasaya sunulması da gündemde yer alan konulardan bir tanesidir.

Şirketin açıklamalarının arasında şu ifadelerde yer alıyor, i3 artık üretilmese bile yeni üretilecek olan elektrikli araçlar için öncü olacağını belirtiyor.

Dijital Tekerlek | Twitter

Görsel Kaynak 1

Exit mobile version