Site icon Dijital Tekerlek

BMW i2 sedan elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor

BMW i2 sedan elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor 2

BMW’nin Volkswagen ID.3 ve aynı sınıftaki diğer elektrikli hatchback’lere rakip olacak bir proje başlattığına dair söylentiler duymuştuk. Bu model i1 olarak adlandırılacaktı. Ancak yakın tarihli bir Alman medyası raporuna göre, Bavyeralı otomobil üreticisi, daha büyük elektrikli sedanlar ve SUV’lar geliştirmeye daha fazla odaklanmak istiyor.

İ1 sonunda oldukça popüler olan i3’ün yerini alacaktı. İkincisi doğrudan değiştirilmeyecek, ancak i1 tamamen farklı (daha geleneksel) bir araç olsa bile aşağı yukarı aynı boyutta olacaktı.

Şimdi, Automobilwoche bize BMW’nin i1’in gelişimini durdurduğunu, çünkü böyle bir modelin sadece Avrupa için gerçekten uygun olacağı, ancak Kuzey Amerika veya Çin gibi pazarlarda SUV ve büyük sedanların çok daha fazla tercih edildiği için kar payının azalacağını düşünerek i1’den umudu kesti.

Aynı kaynak makaleye göre, BMW yeni bir küçük elektrikli otomobil çıkarma fikrinden tamamen vazgeçmemiş. Şu anda biraz daha büyük bir i2 EV(elektrikli) sedan üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Ancak söz konusu model üzerindeki geliştirme çalışmaları çok ileri düzeyde değil. Kaynak, bu modelin şu anda “kağıt üzerinde” var olduğunu gösteriyor.

2 Serisi uzun dingil mesafesinin tamamen elektrikli bir versiyonu olabilir. (şu anda yalnızca Çin’de satılıyor ) Veya farklı temellere dayalı tamamen farklı bir model olabilir. Şu anda bilmiyoruz. Bu proje “kağıt üzerinde” aşamasını geçerse, BMW’nin hangi çözümü kullanacağını bekleyip görmemiz gerekecek.

BMW’nin yine de bir iX1 kompakt elektrikli crossover’ı piyasaya süreceği bildiriliyor. Temelde, iX3’ün X3’e yaptığı gibi, X1 ICE geçişinin BEV versiyonu olacak. Bizim için bu kompakt hatchback’i terk etme ancak benzer ayak izine sahip yüksek sürüşlü bir modelle ilerlemek fikri, başka bir (rakip) Alman otomobil üreticisinin yaptığına çok benziyor.

EQA’nın bir crossover olacağını bile bilmeden önce, Mercedes-Benz bu modeli ilk olarak A-Serisi’nin elektrikli bir versiyonu olan hatchback olacağını söylemişti. Bununla birlikte, EQA hatchback çok benzer nedenlerden dolayı iptal edildi. (Bu günlerde crossoverlar daha popüler olduğu için yüksek ihtimalle). Ve EQA, GLA’nın elektrikli versiyonu haline geldi.

Exit mobile version