Site icon Dijital Tekerlek

BMW büyük yazılım güncellemesine hazır

BMW büyük yazılım güncellemesine hazır 2

22 Şubat 2021’den itibaren BMW; kadarki en büyük Over The Air (OTA) yazılım yükseltmesine başlamakta. BMW büyük yazılım güncellemesinin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafından yapılan en son OTA güncellemesine göre bile daha büyük bir güncelleme kapıda. Ayrıca bu güncelleme diğer otomobil üreticilerine göre de; yapılması planlanan en büyük OTA güncellemesi olma özelliğine sahip.

Bu yazılımın 20’den fazla model serisinden 1 milyonun üzerinde araca gelmesi beklenmekte. Bununla birlikte en önemli yükseltme; BMW’nin “Amazon Alexa sesli asistanının derin entegrasyonu” olarak adlandırdığı özellik ile birlikte; Akıllı Kişisel Asistan, BMW Sürücü Profili ve Aktif Navigasyon için bir yükseltme de yer almakta. Fakat belirtmek gerekir ki bu güncelleme de bazı ülkeler de değişik şekilde sunulabilir.

BMW’nin Alexa entegrasyonu ile birlikte kullanıcıların evinde olduğu gibi sesli komutları kullanmasına imkan sağlayacak. Fakat Alexa öncelikle Almanya, Avusturya, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde kullanıma sunulması planlanmakta. İngiltere tarafında ise güncelleme Mart ayının sonu olarak görünmekte.

Eklenen diğer özelliklere bakacak olursak eğer; BMW Sürücüleri için profillerini My BMW uygulaması ve bir QR kodu kullanarak kiralama ve diğer araçlara veri aktarma özelliği gelmekte. Ayrıca isteyenler araçlarına BMW M Laptimer eklenmesinden hoşnut olacaklar ve toplanan verilerin analizi için veriler içerisinde arama yapabilme şansına sahip olmaları planlanmakta.

Son olarak belirtmek gerekir ki BMW tarafında uzaktan yazılım desteği 2018 yılından beridi yürütülmekte. Bununla birlikte Kasım 2020 tarihinden sonra üretilen ve güncel sisteme sahip bir BMW modeline sahip olmanız son sürüme zaten sahipsiniz anlamına gelmekte.

” 2021 BMW M3 ve M4 modelleri için yeni iç güncellemeler karşımızda ” başlıklı yazımız hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version