Site icon Dijital Tekerlek

BMW anahtarı maziye karışacak!

BMW anahtarı maziye karışacak! 1

22 Haziran Pazartesi Apple tarafından gerçekleştirilen WWDC etkinliğinde dikkat çeken detaylardan biri de Apple ve BMW anlaşması oldu. iPhone modellerinde yer alan Apple Wallet (Apple Cüzdan) uygulamasına eklenen yeni özelliklerle 1 Temmuz 2020’den itibaren üretilen BMW modellerinin kapıları telefonla açılabilecek.

Alman otomotiv devi BMW, yapılan açıklamalara göre yeni üreteceği arabalarında Tesla’dan tanıdığımız telefonla kilit açma özelliğini ekleyecek.

BMW anahtarı yerine iPhone kullanılacak

Apple cüzdan uygulamasına kolayca eklenebilecek olan BMW anahtarı, NFC sistemi ile çalışacak. Tıpkı Tesla modellerinde olduğu gibi arabanın yakınına gitmenizle kapılar açılacak. Güvenlik olarak Face ID veya şifre istenmeyecek fakat ayarlardan bunları değiştirme imkanı sunuluyor.

İlginizi Çekebilir: Tesla, otomobil paylaşımı özelliğini duyurdu!

Apple cüzdan uygulamasına eklediğiniz BMW anahtarı iMessage aracılığıyla başka bir aile üyesine de gönderilebilecek. Tıpkı geçen haftalarda Tesla’nın kendi uygulamasında olduğu gibi.

Özelliğin ilk olarak yeni BMW 5 Serisi’nde kullanılacağı, ardından 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X5M, X6, X6M, X7 ve Z4 modellerinde kullanılacağı açıklandı.

BMW modellerini uzaktan açabilecek Apple modelleri de şu şekilde: iphone XR, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X Pro, iPhone X Pro Max, iPhone SE ve Apple Watch Series 5.

Exit mobile version