Site icon Dijital Tekerlek

BMW 740d xDrive için Manhart dokunuşu

BMW 740d xDrive, Alman tunning firması Manhart’ın ellerinde konfordan ödün vermeyerek daha güçlü bir hale geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman tunning firması Manhart; BMW X3 M Competition, BMW M5 CS, BMW M2 CS ve BMW X5 M Competition modellerinin ardından BMW 740d xDrive üzerindeki çalışması sonucu olarak Manhart MH7 400d resmi olarak tanıttı.

Manhart MH7 400d: Güçlü BMW 740d xDrive teknik özellikleri

Stok olarak satın alınan 740d xDrive modeli üzerinde yapılan turboşarj yükseltmesi ve özel olarak geliştirilen ECU yazılımı ile model; 3.0 litrelik dizel motordan 405 beygir güç, 790Nm tork çıkışı sağlayabiliyor. Bununla birlikte stok olarak 320 beygir güce, 680Nm tork değerine sahip olan model, yapılan iyileştirmeler ile 85 beygirlik ekstra güce ve 110Nm ekstra tork değerine kavuşuyor.

Egzoz sistemi tarafında stok düzen korunurken, Manhart tarafı müşterilerin isteklerine bağlı olarak ekstra olan yükseltme seçeneğini de kullanıcılara sunuyor. Benzer bir durum fren sistemi tarafında da mevcut. Fren sistemi tarafında da müşterilerin isteklerine bağlı olarak iyileştirmeler direkt Manhart tarafından sağlanabiliyor.

Tasarım detayları

Genel itibariyle klasik Manhart kaplamasına sahip olan modelin 7 Serisinin bir varyantı olduğunu ilk bakışta anlamak mümkün. Bununla birlikte model standart araçtan 20-30 milimetre daha alçak bir sürüş yüksekliğine sahip. Jant lastik tarafında ise modelin ön ve arka tarafında; 265/30 R22, 295/25 R22 lastikler kullanılıyor. Jant tarafında ise modelde 22″ boyutundaki Manhart Venturi jantlar tercih ediliyor.

İç yaşam alanında orijinal kurulum genel itibariyle korunuyor. Bununla birlikte modelin iç yaşam alanında direksiyon simidindeki Manhart amblemi ile dijital gösterge panelindeki mavi renkli Alpina yazılı gösterge panelleri dikkatlerden kaçmıyor.

“Land Rover Defender modeline Chelsea Truck Company dokunuşları”

Exit mobile version