Site icon Dijital Tekerlek

BMW 3 ve Audi A4, Hangisi Daha Kullanışlı?

BMW 3 ve Audi A4, Hangisi Daha Kullanışlı? 3

Merhaba sevgili Dijital Tekerlek okurları, karşılaştırma köşemizin bugünkü misafirleri ülkemizde oldukça tutulan iki Alman marka BMW ve Audi cephesinin C segmentindeki güçlü silahları 3 Serisi (G20) ve A4 (B10) oluyor. Bakalım hangi otomobil diğerine üstünlük kuracak? BMW 3 ve Audi A4, hangisi daha kullanışlı?🤔

Dış Tasarım 🚘

BMW 3 Serisi

     BMW 3 Serisi’nin dış tasarımına baktığımızda Audi A4’e nazaran daha sert bir görüntü bizi karşılıyor. A4 ise eski modellerine kıyasla makyajlanmış bir görünüm sergiliyor. BMW, F30 kasasından farklı bir yol izleyerek 3 Serisi’ne daha maskulen bir hava vermiş. Audi’nin artık tüm modellerinde kullanmaya başladığı LED Matrix farlar, otomobilinizle yaptığınız gece yolculuğu esnasında sürüşe fazlasıyla katkı sağlıyor. BMW ise 3 Serisi’nde LaserLight adını verdiği farları ile geceleri gündüze çeviriyor. Ancak her iki aracın farlarının opsiyonel olarak alınabildiğini de söylemeden geçmeyelim. 

İç Tasarım🚗

Audi A4 İç Dizayn

     BMW tarafı 8 Serisi’nden itibaren kullanmaya başladığı yeni iç tasarımını 3’te de devam ettirmiş gözüküyor. BMW’nin yeni iç tasarım dili tersine hareket eden devir saati, havalandırma ızgaralarının ortasında bulunan klima kontrol ünitesi ve orta konsol düzeni gibi bir çok değişiklik barındırıyor. Audi’nin birkaç senedir kullandığı iç tasarımı ise ufak değişikliklere uğrayarak bugünlere kadar gelmiş oldu. Direksiyondan itibaren aracın trimlerinden devam ederek sağ aynaya kadar giden klima ızgaraları insanlar tarafından bazen hoş bazen kötü gözükmekte. 

     Araçların opsiyonel donanım sayılan özelliklerine bakarsak BMW cephesi 3 serisinin baz paketinde arka yolcular için havalandırma desteğini opsiyonel olarak sunarken Audi cephesi, her paketin içinde havalandırma desteğini standart olarak sunmakta. 

     Arkada oturan yolcular için oturma mesafelerini incelemeye başlarsak Audi’nin bu konuda BMW’ye karşın çok daha bonkör davrandığını sonuna kadar hissediyoruz. Özellikle BMW’nin sportif paketi M pakete sahip olan araçların arka kısmı yolcular için klostrofobik bir ortam oluşturuyor. 

Sürüş Hissi🚧

BMW 3 Serisi

     C segmentindeki her iki otomobil için de sürüş özellikleri bakımından dağlar kadar fark olmada da BMW yine, yeni, yeniden sportif sürüş karakterini yıkmadan yeni nesle aktarmış durumda. Audi ise daha çok premium kullanıcılara hitap ediyor. Araçların geyik testlerinde BMW, Audi’den daha yüksek puan alarak öne çıkıyor. Bozuk yol testlerinde yeniden BMW, Audi’ye nazaran daha yumuşak geçişler sergiliyor. 

Teknik Özellikler🛠

Audi AA4

     Her iki otomobil de 0’dan 100’e 7 saniyenin üstünde çıkıyor. BMW 7.7 saniyede 0-100 km/h yaparken Audi 0.3 saniye daha hızlı olarak 7.4 saniyede 100 km/’e ulaşıyor. İki otomobilin yakıt tüketimi arasında az da olsa bir fark var. Audi’nin 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi 5.2litre iken BMW’de bu değer 6 litre olarak ölçülmüş. 

Fiyatlar 💸

BMW 3 Serisinin fiyatları 380 bin ₺’den başlayarak 440 bin ₺’ye kadar ulaşıyor. Audi A4’ün fiyatları ise 450 bin ₺’den başlayarak 500 bin ₺’ye kadar ulaşıyor.

Exit mobile version