Site icon Dijital Tekerlek

BMW 2021 yılında bomba gibi modeller ile geliyor

BMW 2021 yılında bomba gibi modeller ile geliyor 6

Sızıntılara göre BMW 2021 yılında oldukça dikkat çeken modelleri sunma planlarına sahip. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz sene BMW M3 ve M4 modelleriyle dikkat çeken marka bu sene de dikkatleri toplamayı planlıyor. Bimmerpost aracılığıyla doğrulanmamış olan sızıntılara göre bazı BMW modellerinin üretim tarihlerimiz var. Alman otomobil üreticisinden resmi bir açıklama henüz mevcut değil. Fakat Bimmerpost bu tarz tahminlerde oldukça başarılı bir geçmişe sahip.

İlk olarak 8 serisi Gran Coupe’ye dayanan Alpina B8; tahmin edildiği gibi mart ayında üretime girecek gibi görünmekte. Ancak tahminen ABD için geleceği yönünde. BMW XB7 modelinde mevcut olan 4.4 litrelik çift turbo V8 motor versiyonuyla gelecek. Ayrıca Alpina imzalı jantlara şasi modifikasyonlara sahip olması muhtemel. Aynı zamanda buradan da detaylarına ulaşabileceğiniz BMW M5 CS modeli de üretime girecek.

Ayrıca ABD’ye özel M440İ kupalar ve 4 serisi Cabrio ve Gran Coupe gibi modellerin üretime girmesi planlanmakta. Yeni nesil G42 2 serisinin de yakın zamanda üretime girmesi planlanıyor.

M3 ve M4 modelleri arkadan çekişli modeller olarak yollarına devam etmekteler. Bunlara nazaran M3 ve M4 modellerinin Competition xDrive modellerinin de Temmuz ayında üretime gireceği planların içerisinde yer almakta.

BMW’nin Competition varyantlarında bulunan xDrive sisteminde ön tekerleklere giden gücü devre dışı bırakabilen aktif bir M butonu sayesinde bu tarz teknolojiyi kullanıcılarına sunabilen tek marka olma özelliğini devam ettirmekte. Bu sayede markanın Competition varyantları dikkat çekmeye devam edecek gibi görünüyor. Ayrıca Competition modelleri çift turbo ve sıralı altı silindir sayesinde 503 beygir gücüne, 650 Nm tork gibi değerine sahip.

Sonuç olarak Alman otomobil üreticisi BMW için 2021 yılı; oldukça kritik ve beklentinin çok olacağı bir yıl olacak. Bununla birlikte yeni gelecek olan modellerde birçok kişi tarafından büyük bir merakla beklenmekte.

BMW M8 Competition Edition Pit Lane modelinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version