Site icon Dijital Tekerlek

Bill Gates, Tesla Semi projesine inanmıyor

Bill Gates, Tesla Semi projesine inanmıyor 2

Bill Gates, Tesla Semi projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda, Bill Gates dünyadaki büyük sorunları denemek ve çözmek için Microsoft’tan istifa edip servetini kullanmaya odaklandı.

Dünyanın COVID-19 krizi öncesinde bir salgına hazır olmadığına dair erken uyarıları nedeniyle, Gates normalden daha fazla tartışmaların hedefinde oldu. Hatta insanlar salgını Gates’in başlattığını bile düşünüyor.

Şimdi, Gates platformunu iklim değişikliği hakkında benzer bir uyarı yayınlamak için kullanıyor:

Bu ayın başlarında, COVID-19’un iklim değişikliği için nasıl uyarıcı bir hikaye olduğunu yazdım. Son birkaç ayda korkunç acı ve ekonomik zorluklar yaşadığımıza hiç şüphe yok. Ancak şu anda hâlâ pandeminin ortasındayız. Hayal etmek ne kadar zor olsa da, iklim değişikliğinin daha da yıkıcı olma potansiyeli var.

Bill Gates, yeni blog gönderisinde, iklim değişikliğini ele almak için ulaşımı elektrikli hale getirme ihtiyacını vurguluyor. Ancak, elektriğe giden segmentler hakkında bazı tartışmalı yorumlarda bulundu.

Gates, yolcu araçlarının elektrikli hale geleceğine inanıyor:

Ayrıca, pazardaki artan rekabet, kompakt sedanlardan şık spor arabalara kadar müşterilerin her zamankinden daha fazla seçenek sunması anlamına geliyor. Vw ve Ford gibi eski şirketler ve yeni otomobil üreticileri sayesinde yakında elektrikli bir kamyonet bile satın alabileceksiniz. “

Bir Model X kullanıcısı olan Microsoft kurucusu, Tesla ve Cybertruck’tan elektrikli kamyonetler olarak bahsedip onları küçümsedi.

Tesla Marka Hikayesi

Bu çok önemli bir eleştri değil, ancak Gates’in yorumlarının daha tartışmalı hale geldiği nokta, Tesla Semi gibi elektrikli kamyonetlerin ve elektrikli jetlerin asla olmayacağını iddia ediyor:

Sorun şu ki piller büyük ve ağır. Ne kadar fazla ağırlık taşımaya çalışırsanız, araca güç sağlamak için o kadar fazla pil gerekir. Ancak ne kadar çok pil kullanırsanız, o kadar fazla ağırlık eklersiniz. Pil teknolojisindeki büyük atılımlarla bile mümkün olmayacak gibi duruyor. Muhtemelen elektrikli tırlar, kargo gemileri ve yolcu jetleri gibi araçlar için pratik bir çözüm olmayacak. Kısa mesafeler için belki bir çözüm olabilir ancak ağır, uzun yol araçları için farklı bir çözüme ihtiyacımız olacak. “

Bu, Tesla Semi ve Freightliner eCascadia gibi birkaç elektrikli yarı kamyon proje fikirlerine ters düşüyor.

Elektrikli uçaklara gelince, Tesla CEO’su Elon Musk, birçok pil üreticisinin şu anda üzerinde çalıştığı, piller 400 Wh / kg enerji yoğunluğuna ulaştığında uygulanabilir hale geleceğini tahmin ediyor.

Bunun yerine Gates, bu ulaşım bölümleri için pillere potansiyel bir alternatif olarak biyoyakıtları önermektedir.

Exit mobile version