Site icon Dijital Tekerlek

Bilgi Eksikliğinden Kaybettiler!

Bilgi Eksikliğinden Kaybettiler! 2

Sebastien Ogier, geçtiğimiz günlerde yarıştığı Carlo Rallisi’nde galibiyete ulaşamamasının ardından basına yaptığı açıklama ile birlikte kaybetmesinin sebeplerini anlattı.

Kariyeri boyunca altı kez dünya şampiyonu olan Ogier, 2020 sezonunun ilk rallisi Monte Carlo’yu kazanan Thierry Neuville’in 12.6 saniye gerisinde kalarak ikinci olmuştu. 2014 sezonundan beri her yarışta birinci olan Ogier bu yarış ile birlikte serisini de bitirmiş oldu. Öndeki rakibi Neuville’i kovalarken zorlama konusunda rahat hissetmeyen Ogier, güç etabı’nı ikinci sırada tamamlayarak gelecek yarışlar için umutlu olduğunu açıkladı.

Gelecek Yarışlar için Umutluyum

Bu yarışı kaybederek uzun süredir koruduğu yenilmezlik unvanından olan Ogier, yaptığı açıklamalarda bu yarışın önemini vurgulayarak, gelecek yarışlar için daha iyi hazırlanmamız gerektiğini açıkladı. Tüm takım içinde iyi bir atmosfer olduğunu bu yüzden de direksiyon başında enerji anlamında avantajlı olduğunu belirtti.

Ogier, konuşmasının devamında ise şu şekilde devam etti; “Gelecek rallilerde hızımızı arttırmamız gerekmesine rağmen, performansımız iyiydi ve Yaris’in potansiyeli ortada. Bu efsanevi rallideki galibiyet serimizin sona ermesinden dolayı yaşadığımız hayal kırıklığını gizlemiyoruz. Ancak genel olarak sonuç, sezonun başı için çok iyiydi ve alabileceğimizi aldık. Yaşadığım eksiklik, zorlu koşullarda aracı zorlamamı ve belki de daha fazla risk almamı sağlayan bilgi düzeyiydi. Ancak doğru olduğunu hissetmediğimde zorlayan biri değilim. Bu, araçla ilk rallimizdi ve henüz araçta çok tecrübemiz yok.” şeklinde konuştu. Ogier, Ott Tanak’ın büyük kazası ile ilgili ise, “Bu, kendi rahat bölgemde kalma ve hislerime güvenme stratejime olan inancımı güçlendiriyor. Onların bu kazadan yara almadan kurtulmasından çok memnunuz ve gelecek rallide onlarla savaşmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Önümüzdeki yarışlarda Ogier’in nasıl bir performans izleyeceğini hep birlikte takip etmeye devam edeceğiz.

Exit mobile version