Site icon Dijital Tekerlek

Beta V9.0 yazılımı neredeyse hazır

Beta V9.0 yazılımı neredeyse hazır 1

Tesla CEO’su Elon Musk, Tam Otomatik Sürüş (FSD) Beta V9.0 sisteminin neredeyse hazır olduğunu söyledi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla tarafının seni sistemini duyurması ile herkesin dikkatini radar sensörünün artık kullanılmaması çekmekte. Bununla birlikte sistem sadece kameralara güvenmekte. Tesla öne bakan bir radar sensörü, sekiz kamerası ve on iki ultrasonik sensör sahip idi.

Tek radar sensörü artık kullanılmayacak. Ayrıca üretiminin de duracağını ve yedek olarak ta kullanılmayacağı belirtilen bilgiler arasında. Bununla birlikte ekip sadece kamera kullanma konusunda oldukça kararlı.

Tweet ayrıca FSD’nin “garip köşe vakaları ve hava koşulları” ile ilgili konularda gelişeceğini belirtmekte. Sistemin karşılaştığı ve henüz karşılaşmamış olduğu zorlu sürüş durumları ile mücadele halen devam etmekte.

Korumasız gerçekleşen sola dönüşler, FSD Beta’nın iyileştirmesi gereken ilk adımı. Bununla birlikte kullanıcılar tarafından yapılan denemelerde sistemin korkuttuğunu belirtmek gerek. Fakat sistemin bazı uç durumlarda iyi performans gösterdiğini de atlamamak gerekir.

Son olarak marka FSD Beta test cihazlarının miktarını genişletmekte. En son rakam 2.000 idi. Bununla birlikte yakında Tesla sahiplerinin yeni sistemi FSD Beta V9.0 düğmesi ile deneme şansına sahip olacaklar.

“MG Cyberster Roadster konseptinin ilk görselleri yayınlandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version