Site icon Dijital Tekerlek

Berger, Vettel Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Berger, Vettel Hakkında Açıklamalarda Bulundu 2

Gerhard Berger, Sebastian Vettel’in Formula 1 kariyerinin dışarıdan bakıldığında göründüğü gibi sıkıntılı bir süreçte olduğunu düşünmüyor. 2019 yılında Leclerc’in takıma katılmasına rağmen Vettel, takımda ki diğer pilotlara karşı birinci pilot olarak göreve başlamıştı. Sezon içerisinde yaşanan zorlu mücadelelerden sonra Vettel’in aldığı kötü sonuçlar üstüne Leclerc’in de güçlü performansı ile takım içerisinde ki tüm pilotlar eşit sıraya gelmiş gibi görünmektedir. 2019 sezonunun Vettel açısından kötü geçmesi sebebiyle Vettel 2020 sezonu başlamadan kariyerini sonlandırabileceği tahminler yapılıyor. Yapılan tahminleri değerlendirmek için mikrofonu eline alan Berger, tahminlerin dışında Vettel’in devam edeceğini düşündüğünü açıkladı.

Berger: Vettel Formula 1’e Veda Etmez

Mikrofonu eline alan Berger, hem Vettelin kariyeri hem de 2020 sezonu hakkında konuştu. Berger’in konuşması şu şekilde “Onun için kişisel olarak belirleyici bir yıl olup olmadığını bilmiyoruz. İyi bir emeklilik mi istiyor? Leclerc’i yenmek ve üç yıl daha  kalmak mı istiyor? Açıkçası Leclerc yenmesi zor pilot, ancak Ferrari, Mercedes veya Red Bull için yarıştığınızda durum her zaman böyledir. Hep size kafa tutan güçlü bir pilot vardır. McLaren’e geldiğimde takım arkadaşım Ayrton Senna’ydı. Bundan kaçınamazsınız. Vettel, sezonun son kısmında Leclerc’i yenebileceğini gösterdi. Leclerc’in önünde kuşkusuz parlak bir gelecek var ve gelişmeye devam edecek. Sebastian ise kariyerinin son aşamasına geliyor, ancak geniş bir deneyime sahip. Dört kez dünya şampiyonu oldu ve beş yıldır Ferrari’de yarışıyor, cesur ve genç takım arkadaşıyla mücadele etmesine izin veriliyor. Sonucun ne olacağını söylemeye cesaret edemiyorum, ama ilginç bir düello olacak.” açıklamalarında bulundu.

Vettel hakkında birçok farklı iddaa ortaya atılsa da Berger’in düşünceleri bu yönde olduğunu düşünürsek 2020 sezonunun Vettel açısından nasıl geçeceğini açıkçası şimdiden merak ediyoruz.

Exit mobile version