Site icon Dijital Tekerlek

Bentley Yalnızca 12 Adet Üretecek

Bentley Yalnızca 12 Adet Üretecek 1

Lüks otomobil üreticisi Bentley, markanın 100. Yılını kutlamak için EXP 100 GT isimli bir otomobil üretimi gerçekleştirmişti. Bentley, bu otomobili temel alarak yeni bir otomobil üretmeyi planlıyor. Bu otomobilin ilgi çeken yönleri ise tamamen elektrikli ve tavanının neredeyse hepsinin camdan oluşmasıdır.

İngiltere merkezli lüks otombil üreticisi olan Bentley, 18 Ocak 1919 tarihinde kuruldu. Özellikle Continental isimli lüks otomobil modeli ile tanınan otomobil üreticisi, yine bu tarzda ürettiği lüks otomobilleriyle tanınıyor. Pahalı fiyatları ile de tanınan Bentley, yeni modelleri ile daha zengin müşterilerine hitap etmek istiyor.

Bentley, geçtiğimiz yaz döneminde 100. Yılını kutlamak amacıyla EXP 100 GT isimli konsept modelini tanıtmıştı. İki ve dört koltuk seçenekleri olan bu otomobilin tavanı tamamen camdan oluşuyor. Bu otomobil onaylanırsa 1,5 milyon sterlin fiyat etiketine sahip olacak. Şirket bu modele benzer bir model üretmek için yola koyuldu.

Bentley bu otomobilde özek olma konusuna fazlasıyla önem vermektedir. Bentley’in bu otomobilden dünyada sadece 12 tane üretmesi planlanıyor. Üretimden sonra satışa çıktığında Bentley’in bu modelinin fiyatı bir hayli yüksek olacak türden.

Konsept otomobil, tamamen elektrikli bir otomobil olmasına rağmen Mulliner tarafından üretilecek olan bu otomobilin klasik Bentlet W12 motorunu kullanması bekleniyor. Bu motor, Bentlet Continental GT’de kullanılan ve 626 beygir güç üreten Bentley üretimi bir motordur. Bu fikir onaylanırsa yeni Bentley otomobilinin en geç 2021’de tanıtılması planlanıyor.

Exit mobile version