Site icon Dijital Tekerlek

Bentley tarafından 2.5 milyar sterlinlik yatırım hamlesi

İngiliz otomobil üreticisi Bentley, elektrikli otomobillerin üretimine yönelik 2.5 milyar sterlinlik bir yatırım yapmayı planlıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2030 yılına kadar karbon nötrlüğü hedefleyen marka, Crewe üretim tesisini yenilemeyi planlıyor. Bu yenileme ile elektrikli modellerin üretiminin hızlanması hedefleniyor. Bununla birlikte yapılacak yatırımlar ile “Dream Factory”ye dönüştürülmesi beklenen fabrika; halihazırda 4.000 kişilik bir çalışma ekibine sahip. Dijitalleştirilmesi planlanan bazı adımlar ile müşterilere daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunulacak. Ayrıca otomobillerde sürdürülebilirlik de iyileştirilecek.

Yenilenen tesis 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanan elektrikli otomobillerin üretiminin gerçekleşeceği fabrika olacak. Bununla birlikte marka, 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli hale gelecek. Halihazırda Bentayga ve Flying Spur modellerinde gördüğümüz hibrit versiyonlar; bu yolculukta marka için oldukça önemli bir konuma sahip. Çünkü alınacak geri dönüşler ile halihazırda geliştirilen Continental GT’nin elektrikli versiyonu başta olmak üzere; ürün gamı genel olarak şekillendirilecek.

Son olarak Bentley üretim patronu Peter Bosch yeni fabrika ve planlar ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı;

“Lüks otomobil üretiminde zaten zirveyi işaretliyoruz ve endüstri lideri çevresel referanslarla fabrikamızı karbon nötr olacak şekilde dönüştürdük. Yeni ‘Dream Factory’ konseptimizle 2030’a kadar su, atık ve diğer çevresel etkilerde de sıfıra gidiyoruz. Benzersiz işçilik, müşteri etkileşimi ve çalışan deneyimi, dijital teknoloji, daha yüksek esneklik ve yeni kişiselleştirme yöntemleriyle geliştirilecek. ”              

“Makyajlı Mercedes-Benz G-Serisi kış testlerinde”

Exit mobile version