Site icon Dijital Tekerlek

Bentley Flying Spur yeni rengiyle daha lüks bir görünüme kavuşuyor

Bentley Flying Spur, Mulliner kişiselleştirme bölümü ile yeni rengine kavuştu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bentley tarafının özel tasarım departmanı Mulliner’in 70. yıldönümünü kutlamak için 15 klasik rengi yeniden canlandırılıyor. Bu renkler “en yeni çağdaş Bentley’ler için klasik bir dokunuş” olarak nitelendiriliyor. Bununla birlikte bu klasik renkler 1930’lu yıllara kadar uzanıyor. Ayrıca bu renklerden dördü; Dove Grey, Bordo, English White ve Oxford Blue.

Görsellerde yer alan renk Dove Grey, Bu renk 1930’lardan kalma Bentley modellerinin en eski renklerinden biri. Bununla birlikte çift tonlu Bordo rengi, Kraliçe II. Elizabeth’in Altın Jübile Bentley modeli için ayrıldı. Bu benzersiz kaplama, 1940’lardan beri tüm Royal Bentley’lerde kullanılan renk olan Rolay Claret’ten ilham almakta. Ayrıca English White rengi ise 1950’lere kadar, Oxford Blue rengi ise 1960’lı yıllara kadar dayanıyor.

Bentley Flying Spur tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit bizleri siyah renkte olan; Flying B logosu, radyatör kanalları, ızgaralar, yan cam çerçeveleri, alt kapı ve arka kanat detayları bekliyor. Bununla birlikte ön ve arka ışıkların çevresinde; kapı kollarında, kanat havalandırmalarında ve egzoz uçlarında siyah detaylar kullanılmaya devam ediliyor.

Son olarak İngiliz otomobil üreticisinin oldukça özel olan renkleri her araçta mümkün olan en iyi finişi sağlayan en son robot teknolojisiyle tamamlanan, elle püskürtme uzmanlığıyla uygulanıyor.

“Alfa Romeo Giulia GTA ve GTAM resmen sona erdi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version