Site icon Dijital Tekerlek

Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition tanıtıldı

Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition tanıtıldı 14

Bentley tarafının sınırlı sayıda üretin Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition modeli piyasaya sürüldü. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model markanın yüzüncü yılını kutlamak hem de gelecekte bizleri nelerin beklediğini göstermek isteyen; EXP 100 GT konseptinden ilham alan ilk üretim modeli. Bununla birlikte modelin rakibi doğrudan Mercedes-Benz S580 e L modeli.

Odyssean Edition’ı marka “yeni sürdürülebilir malzemeleri tanıtma yolculuğunun ilk adımı” olarak tanımlıyor. Bununla birlikte model sıfır emisyonlu elektrik modunda yaklaşık 40 kilometre menzile sahip. Ayrıca model bünyesinde sürdürülebilir bir çok çevre dostu malzemeye sahip.

Açık gözenekli ahşap detayların çok parlak kaplamalardan yaklaşık yüzde 90 daha az cila kullanılarak geliştirildiği belirtilirken; kabin içerisindeki diğer parçalarda İngiliz yününden elde edilen tüvitten yapılmış. Bununla birlikte modelin dış tarafında ise; krom veya parlak siyah kaplamadan ziyade ince ve neredeyse mat olan bir kaplama mevcut.

Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition teknik özellikleri

Model yalnızca tasarımsal anlamda değil kullanılan yeni hibrit güç aktarma sistemi ile de meraklılarını heyecanlandırmayı başarıyor. Bununla birlikte model 2.9 litrelik bir V6 motora sahip. Modelde bu motora ek gelişmiş bir elektrik motoru da mevcut. Bu sayede model 536 beygir güce, 753Nm tork değerine sahip. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 4.1 saniye seviyesinde.

Bentley, bu özel modeli adaptif hız sabitleyici, deri tavan döşemesi, döner ekran ve iç mekan aydınlatması gibi güzel detayları opsiyonel olarak sunmaya bu modelde de devam ediyor. Bununla birlikte modelde; uyarlanabilir seyir ve geçe görüşü gibi bir çok sürüş destek sistemi de mevcut.

Otomobili standart diğer Flying Spurs modellerinden ayıran önemli detay; döşemedeki özel dikişleri, “Odyssean Edition” işaretli basamak plakaları ve özelleştirilen dış paleti.

Bentley gibi büyük hacimli motor kullanmayı seven bir markanın; bu tarzda daha küçük hacimli, elektrik destekli bir güç aktarma organı kullanıyor olması diğer markalara da çevremizin geleceği için örnek olmalı. Bununla birlikte modelde kullanılan sürdürülebilir hammaddeden üretilen parçaların yoğunluğunu da atlamamak gerekiyor.

Son olarak Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition modelinin fiyatı henüz belli değil. Fakat modelin sınırlı sayıda üretilmesi ve özel detayları ile birlikte oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip olması yüksek ihtimal.

“2022 Mercedes-Benz EQE Münih Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version