Site icon Dijital Tekerlek

Bentley Continental GT3 Pikes Peak yarış arabası onaylandı

Bentley Continental GT3 Pikes Peak yarış arabası onaylandı 13

Özel olarak tasarlanan Bentley Continental GT3 Pikes Peak model aldığı bazı spesifikasyonlar ile onaylandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bu ayın sonlarında yapılacak olan Pike Peak International Hillclimb’de; bir yarışa hazırlanan Bentley Continental GT3 modeli oldukça dikkat çekici.

Bentley Continental GT3 Pikes Peak teknik özellikleri

Daha yüksek sıkıştırma oranına, daha güçlü bir karbon fiber giriş manifolduna, titanyum egzoz manifoldarına ve daha büyük turbolara sahip olan model bünyesinde 4.0 litrelik V8 motorun özel bir versiyonunu taşıyor.

Model bu motor ile 750 beygirden daha fazla güç üretebiliyor. Bununla birlikte model 1000 Nm tork değerine de sahip. Ayrıca marka yenilenebilir sentetik yakıt kullanımının otomobilin sera gazı emisyonlarını; yüzde 85’e kadar azaltma potansiyeline sahip olduğunu iddia ediyor.

Bentley Continental GT3 Pikes Peak tasarımı

Araç yol otomobilinin şasisinin büyük ölçüde değiştirilen bir versiyonuna sahip. Yeni yarış görünümünün yanı sıra modelin en önemli özelliği şüphesiz büyük boyutlu aerodinamik paketi. Bu paket ile birlikte model; Pikes Peak parkuru ile başa çıkmak adına basma kuvvetini dengelemeyi hedefliyor.

Arka tarafa baktığımız vakit bizleri; devasa arka kanat, iki düzlemli bir ön ayırıcı, devasa bir arka difüzör ve aracın altındaki türbülanslı havayı emmek adına tasarlanan, havalandırma ve kanal detayları yer alıyor. Ayrıca arka camlar da bagaja monte edilmiş ikincil bir radyatörü soğutan havalandırma deliklerini lehine açılmakta.

Pikes Peak parkurunun benzersiz doğası nedeniyle Bentley, otomobilin şasisini de elden geçirdi. Bununla birlikte tırmanma aracının ön ve arka kamberleri daha azken; amotisörler ve viraj denge çubukları şasinin daha sert asfaltla başa çıkabilmesi adına yumuşatıldı. Ayrıca modelin frenleri de artık su soğutmalı.

Bentley tarafında neler oluyor?

Bentley, Beyon100 stratejinin bir parçası olarak 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olmayı taahhüt etti. Fakat şirket önümüzdeki dokuz yıl boyunca yanmalı motorlu otomobilleri üretmeye devam edecek. Marka ayrıca şimdiye kadar üretilen modellerin yüzde 80’inden fazlasının hala yollarda olduğunu da belirtiyor.

Bentley mühendislik patronu Matthias Rabe konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

 “Beyond100 programımızın bir başka yeni unsurunun lansman projesi olarak, artık yenilenebilir yakıtla çalışan Pikes Peak’e üçüncü kez geri dönmekten mutluluk duyuyoruz. 

“Güç aktarma sistemi mühendislerimiz, Crewe’deki fabrikada ve şirket filomuz için yenilenebilir yakıtları benimsemeye yönelik ara adımlarla, elektrifikasyon programımızın yanı sıra müşterilerimiz tarafından kullanılmak üzere halihazırda hem biyoyakıtları hem de e-yakıtları araştırıyorlar.”

“2022 BMW M3 CS/CSL Nürburgring’de görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version