Site icon Dijital Tekerlek

Bentley Beyond100 stratejisi hız kazanıyor

Bentley Beyond100 stratejisi ile birlikte İngiliz otomobil üreticisi, 2022 yılı içerisinde beş yeni hibrit modeli piyasaya sürecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Beyond100 stratejisini hızlandırmak isteyen marka, bu yıl içerisinde sunacağı hibrit modellerin ardından; 2025 ile 2030 yılları arasında tamamen elektrikli beş modeli daha piyasaya sürecek. Yani Bentley tarafından planlana yatırımlar ürün gamına oldukça hızlı bir şekilde yansıyacak.

2,5 milyar sterlinlik yatırım ile Crewe fabrikasını yenilemeyi planlayan marka; fabrikanın yenilenmesinin hemen ardından elektrifikasyon stratejisinde gaza basıyor. Bununla birlikte Bentley, Bentayga ve Flying Spur modellerinin hibrit versiyonlarının ardından; halihazırda da testlerine devam edilen Continental GT modelinin hibrit versiyonu üzerinde çalışmakta. Continental GT hibrit versiyonuna ek olarak ise; Bentayga ailesine uzun dingil mesafeli bir PHEV versiyonun katılması oldukça yüksek ihtimal.

Tüm hibrit modellerin ardından marka, ilk tamamen elektrikli otomobilini 2025 yılında tanıtacak. Ardından 2030 yılına kadar her sene yeni bir tamamen elektrikli model bu adımı takip edecek.

Bentley Beyond100

Bentley Beyond100 ile birlikte marka üretim sahasındaki iyileştirmeleri finanse edecek olan 2.5 milyar sterlinlik girdiyi etkinleştirdi. Halihazırda karbon nötr bir tesis olan Crewe tesisinin çevresel etkisini azaltmak için marka; toplamda 40.000 adet olmak üzere 10.000 yeni güneş paneli kuracak ve önümüzdeki yıllarda su tüketimini ve çöp atıklarını en aza indirmeye çalışacak. 

Sürdürülebilirlik konusuna marka yalnızca üretim aşamasında değil tüketim aşamasında da dikkat edecek. Bu doğrultuda marka, filo araçlarında kullanmak için sürdürülebilir biyoyakıtları araştırmaya devam ediyor.

Son olarak Bentley CEO’su Adrian Hallmark strateji ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı;

“Eş zamanlı olarak Beyond100 stratejimizi hızlandırmak ve 2,5 milyar sterlinlik bir yatırımın yanı sıra Crewe’de BEV üretimini güvence altına almak, bunu Bentley’in 102 yıllık tarihinde önemli bir dönüm noktası yapıyor. Dünya değişiyor ve çevresel etkimizi etkisiz hale getirmek için üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu, 2030 yılına kadar uçtan uca karbon nötr olma hedefimize ulaşmak ve sürdürülebilir lüks mobilitede lider olarak rolümüzü yeniden teyit etmek anlamına geliyor.”

“2022 Lamborghini Countach LPI 800-4 ilk kez yollarda”

Exit mobile version