Site icon Dijital Tekerlek

Bentley Bacalar üretimden önce son testlerini tamamladı

Bentley Bacalar üretimden önce son testlerini tamamladı 9

Sınırlı sayıda üretilecek lüks cabrio otomobil Bentley Bacalar, son testini de başarıyla tamamladı. Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen lüks otomobil 12 adet müşterisine teslim edilmeden önce 20 haftalık zorlu bir test sürecine girdi.

Bentley Continental GT altyapısına sahip yeni bir otomobil

Bacalar, aslında sıfırdan tasarlanmış tamamen kendine özgü bir otomobil değil. Kaputunun altında, 650 beygir güç ve 900 Nm tork üreten W12 Continental GT motor ünitesine sahip. Son testinde 322 km/s hıza ulaşan yeni Bentley modeli tasarımdan teknik özelliklerine kadar birçok güncellemeye sahip.

Her ne kadar Continental GT altyapısına sahip olsa da İngiliz üretici, yeni modelinde 750’den fazla yeni parçanın olduğunu belirtiyor. Bu yeni parçaların 40’tan fazlası karbon ve neredeyse 100 tanesi üç boyutlu yazıcılar ile üretildi.

Bentley, yüksek hız testlerinin ardından, otomobili sıcaklık testlerine almayı planlıyor. 80 dereceye kadar dayanıklık sunan İngiliz üretici ayrıca otomobilin elektrik sisteminin zarar görmemesi için de önlemler alıyor.

Bentley Bacalar fiyatı

Bentley, Bacalar modelinden yalnızca 12 adet üreteceğini açıklamıştı. Test sonuçları ile beraber markanın verdiği habere göre üretilecek modeller önceden satılmış. Her bir müşteri ortalama 2 milyon dolar ödeyerek yeni Bentley Bacalar otomobilinin üretimini bekliyor.

4 koltuklu Bentley Bentayga görücüye çıktı

Exit mobile version