Site icon Dijital Tekerlek

Bakan Varank Yeni Otomobil Gündemini Açıkladı

Bakan Varank Yeni Otomobil Gündemini Açıkladı 1

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobille ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, gelecek zaman için oluşacak planlamaları anlattı. Bakan Varank tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşlarımızın yüzde 95.4’ü bu araçları görmüş ve Türkiye’nin otomobillinden haberdar olmuşlardır. Bu projeyi ülkece destekleme oranı yüzde 97.6’ya kadar çıkmış durumdu. Yapmış olduğumuz anketlere göre de %2lik kısım hariç diğer insanlar aracın tasarımını beğenmiş durumda. Bu aracı satın almak isteyenlerin oranı da yaklaşık %90 civarında bulunuyor. Bunlar ile birlikte oldukça farklı geri dönüşler de aldığımız için çok mutluyuz açılamalarında bulundu.

Bakan Varank’tan Açıklamalar

Türkiye’nin otomobili konusunda halen çalışmaların devam ettiğini ve tescil edilebilecek markalar için araştırma yaptıkları ve gelecek zamanlar içerisinde bu süreçlerin devam edeceğini belirten Varank konuşmasına şöyle devam etti; “ Ön para ödenerek ön sipariş uygulaması daha başlamadı. Bu, marka lansmanı sonrası şirketin uygulayacağı metot olacak. Bilişim Vadimizin lansmanından sonra çeşitli alanlarda 32 firmadan başvuru alındı. Burada akıllı mobilite teknolojileri geliştirmek istiyoruz. İlgili bakanlıklarla otomobilin şarj altyapısının kurulması için yol haritası hazırlıyoruz. Araç pazara çıktığında bu altyapı hazır olacak. İlgili bakanlıklarla otomobilin şarj altyapısının kurulması için yol haritası hazırlıyoruz. Araç pazara çıktığında bu altyapı hazır olacak. 100-150 prototip üretme aşamasındayız. Bunlarla testler yapılacak. 2022 başında fabrika seri üretime başlar.” İfadelerini kullandı.

               Yerli otomobil hakkında yapılan açıklamalar ileriki zaman içerisinde güncellenerek sizler ile buluşturacağımızı söyleyebiliriz.

Exit mobile version