Site icon Dijital Tekerlek

Azerbaycan Grand Prix’sinde gülen taraf Sergio Perez

formula-1-dijitaltekerlek

formula-1-dijitaltekerlek

Oldukça heyecanlı geçen Azerbaycan Grand Prix’si bugün gerçekleşen yarış ile birlikte sona erdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Pole pozisyonunda Charles Leclerc’in yer aldığı Azerbaycan GP’si sakin bir şekilde başladı. Ardından Lewis Hamilton DRS’ye ihtiyaç duymadan liderliğe oturdu. Bununla birlikte Leclerc kaybettiği temposuyla birlikte Verstappen tarafına da konumunu kaptırdı.

İlk pite girişe kadar liderliği elinde bulunduran Hamilton yavaş pit stop ile birlikte liderliğini Verstappen tarafına kaptırdı. Ayrıca Red Bull tarafının diğer pilotu Sergio Perez sahip olduğu tempo ile birlikte ön tarafı yakaladı.

Lance Stroll tarafının düzlükte yaptığı kaza ile birlikte 35. turda güvenlik aracı yarışı yeniden başlattı. Bu güvenlik aracının ardından dahi Verstappen oldukça iyi olan temposuyla farkı tekrardan açmayı başardı. 47. tura gelene kadar oldukça rahat bir şekilde önde olan Verstappen yaşadığı bir lastik sorunu nedeniyle kaza yaptı. Bununla birlikte kırmızı bayrak ile yarış duraklatıldı. Yarış 35 dakika bekledikten sonra 50. turda durarak yeniden başladı. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu durma sırasında takımlar araçların lastiklerini değiştirdi.

Kırmızı bayrak sonrasında Perez lider, Hamilton ikinci, Vettel ise üçüncü olarak yarışa başladı. İlk viraja gelirken Hamilton tarafının yaptığı hata ile birlikte Hamilton yarışı 15. sırada bitirdi.

https://youtu.be/93CHzKfbdGk

Son iki turda ise Leclerc ve Gasly arasında yaşanan podyum savaşında kazanan tarafı Gasly oldu. Bununla birlikte yarışı Sergio Perez lider, Sebastian Vettel ikinci, Pierre Gasly ise üçüncü yer aldı.

Azerbaycan Grand Prix’si kazananı Sergio Perez açıklamaları

“Bugün için çok ama çok mutluyum. Yarış oldukça heyecanlı geçti. Öncelikle şunu söylemeliyim ki Max için çok üzgünüm çünkü o muazzam bir yarış çıkardı ve kazanmayı gerçekten hak etmişti. Takım için o ilk iki sırayı almak inanılmaz olurdu, ama olmadı. Bizim için harika bir gün, arabayı emekli etmeye yakındık ama neyse ki yarışı bitirmeyi başardık ve gerçekten yarış oldukça zordu.”

“Yarış boyunca çok güçlü bir temposu vardı. Bence o da biraz yavaş kaldı, bu yüzden ona biraz daha yaklaştık ve o da beni o turdan sonra itti. Başından beri üzerimde çok baskı vardı ve sonra kötü bir başlangıç ​​​​yaptım, bu yüzden yanımdaydı, ama ‘Bunu kaçırmayacağım’ dedim, anlıyor musun? Olabildiğince geç ayrıldım ve o da aynısını yaptı ve bu onun için işe yaramadı. En azından takım için iyi bir maç.” 

Son olarak günün en iyi yarışanı 11. sırada başlayıp ikinci sıraya kadar yükselmeyi başaran Sebastian Vettel oldu. Bir sonraki Formula 1 yarışı ise 18-20 Haziran’daki Fransa Grand Prix’si olacak.

“Mitsubishi, Ralliart ile birlikte motor sporlarına geri dönüyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version