Site icon Dijital Tekerlek

Az Yakan Çok Kaçan Dört Tekerlekler

Az Yakan Çok Kaçan Dört Tekerlekler 2

Yeni serimiz ile herkese merhabalar. Meselemiz yakıt tüketimi az ve performansı yüksek araçları tespit etmek. Hepimizin bildiği üzere son yıllardaki akaryakıt fiyatlarındaki artış epey can sıkar oldu.Hele ki yakıt tüketimi fazla olan araç sahipleri için bu durum daha da büyük bir sorun. ”Ben hep 50 liralık alıyorum beni bağlamaz” diyenler de olabilir. Olsun, bizim paylaşacağımız araçlar 50 liralık yakıt  alanları da ilgilendiriyor. Kontak açmaya korkanlar, doksana sabitlerim, 3 saat geç varayım  yeter ki az yaksın diyenler, düşük devirde araç kullananlar, yok ben az yakan araba bulamıyorum, az yaksın ama düldül de olmasın, seri olsun çok kaçsın, az yakıyor ama performansı tatmin etmiyor beğenmiyorum diyenler yani yakıt meselesinden dertlenenler, derdinizle dertlendik ve aradığınız vasıfta olan az yakan çok kaçan cinsten olan otomobilleri sizler için derledik.

Dijital Tekerlek | Twitter

Serinin ilk aracı Hyundai Accent Era olacak. 2005 yılında üretimine başlanan aracımız 2012 yılında üretimi sonlandırılmıştır. İlk olarak Türkiye yollarına çıkan Era daha sonra Türkiye üzerinden Avrupa ve Afrika’ya ihraç edildi. Kullanıcılar fiyat performans açısından çok memnunlar ayrıca yedek parça ve bakım hizmetleri de oldukça hesaplı.

Aracın 6 farklı motor seçeneği bulunmakta. Bizim aradığımız özelliklere sahip yakıt cimrisi olan  motor seçeneği 1.5CRDİ ve 1.5CRDİ-VGT düz vites seçeneği.

Teknik özelliklerine gelecek olursak:

Nesil; Accent III
Segment; B
Silindir; Inline 4
Silindir Hacmi; 1493cm3
Valf Sayısı; 16
Beygir Gücü; 110 HP / 4000 rpm
Maksimum Tork; 235 Nm / 1900 rpm
Maksimum Hız; 176 Km
0-100 Km Hızlanma; 11.5 s
Şanzıman Tipi; Düz Vites
Vites Sayısı; 5 ileri
Çekiş Tipi; Önden çekişli
Yakıt Sistemi; Commonrail
Türbin; Turbo kompresör
Motor Türü; Dizel
Yakıt deposu hacmi; 45 lt
Şehir içi yakıt tüketimi; 5.6 lt/100 km
Şehir dışı yakıt tüketimi; 4 lt/100 km
Ortalama Yakıt tüketimi; 4.6 lt/100 km
Uzunluk; 4280 mm
Genişlik; 1695 mm
Yükseklik; 1470 mm
Bagaj Hacmi; 390 lt
Boş Ağırlık; 1205 kg
Karoser Tipi; Sedan
Lastikler; 185/65 R14

Özellikle kalkışlarda adeta pistten kalkış yapan  bir uçak edasıyla seri hareket ediyor. Atik ve bir o kadar kıvrak, yakıt tüketimi şehir dışı 27kr civarlarındayken şehir içi 37kr gibi  çok az bir yakıt tüketimine sahiptir. Efendim sadede gelecek olursak biz test ettik deneyimledik, tercih sizin. Bir sonraki az yakan çok kaçan aracımızla karşınızda olmak üzere iyi günler.

Hyundai Accen Era ilanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version