Site icon Dijital Tekerlek

Audi ve Porsche işbirliği Le Mans yarışına geri dönüyor

Audi ve Porsche işbirliğinin 2023 Le Mans 24 saat yarışı için bir model üzerinde devam etmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi tarafı 2023 Le Mans yarışı için yeni modelini hazırlamakta. Bu hazırlık süreci içerisinde marka Porsche tarafı ile işbirliği halinde. Fakat ilginç bir şekilde 2023 Le Mans yarışında Porsche tarafı da kendi modeliyle yarışacak. Bununla birlikte Audi tarafı geri dönmeye hazırlandığı Le Mans yarışlarında R18 halefleri ile ilgili yeni bir güncelleme yapmakta.

Şirket modelin ayrıntısına çok girmemekte. Fakat yayınladığı teaser taslağı ile birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başarmakta. Teaser görüntüsüne baktığımız vakit bizleri; büyük bir difüzör ve büyük bir arka kanada bağlı merkezi bir kanat bekliyor olabilir.

Audi ve Porsche işbirliği ne düzeyde olacak ?

Markadan gelen açıklamaya göre; Audi ve Porsche işbirliğinin RS e-tron GT modeli ile benzer seviyede olacağını belirtmekte. Yani sonuç olarak bizleri “gerçek bir Audi” modeli bekliyor olacak.

Henüz modelin geliştirilmesinin oldukça başında olunsa dahi Audi “tüm temel kararların alındığını” belirtmekte.

Audi Sports’tan Andreas Roos; “Bir şasi ortağı seçtik ve bir motor konseptine karar verdik” cümlesini kullanmakta. Bununla birlikte marka artık modelin tasarımına odaklanmakta.

Markanın planları doğrultusunda ilk prototipin önümüzdeki yılın başlarında tamamlanması beklenmekte. Bununla birlikte aracın Ocak 2023’te Daytona’daki ilk yarışa hazır olması adına; yoğun bir test programı modeli beklemekte.

Andreas Roos ayrıca konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta; “R8, 2000’den 2006’ya kadar 80 yarışta 63 galibiyetle zamanının sadece en başarılı prototipi değildi, aynı zamanda müşterilerimizin ellerinde de çok başarılıydı. ve ekiplerin idare etmesi kolay. ”

 “Dakar ekibi daha fazla zaman baskısı altında, çünkü Ocak 2022’de Dakar Rallisi’ne ilk katılımımıza sadece sekiz aydan biraz daha az kaldı.”

“Manhart BMW M2, CS modelinden güçlü ve sportif” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version