Site icon Dijital Tekerlek

Audi Sphere üçlüsü için ön izleme yapıldı

Audi Sphere üçlüsü için ön izleme yapıldı 10

Audi Sphere üçlüsü olarak isimlendirilen otonom SUV, coupe ve sedan modelleri için ön izleme yapılıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi, önümüzdeki 12 ay içerisinde sunmayı planladığı üç yeni konsept otomobili tanıttı. Bununla birlikte Audi baş tasarımcısı Mark Lichte; modelleri markanın gelecekteki yönüne bir bakış olarak tanımlıyor.

Audi marka başkan yardımcısı Henrik Wenders, üç aracı işaret ederek; yeni konsepti “eşsiz yüksek sınıf deneyimler sunan küreler” olarak adlandırıyor. (Sky Sphere, Grand Sphere ve Urban Sphere)

Audi Sphere konseptini detayları

Her üç modelde 2014 yılından bu yana Audi tarafında Lichte tarafından kaleme alınan ve marka için yeni bir tasarım dönemi oluşturmak amacıyla sunulmayı bekliyor. Bununla birlikte modeller otonomlukları ve yapay zeka özellikleri ile de ön plana çıkmayı hedefliyorlar. Tasarımcı modelleri şu şekilde tanımlıyor; “Seni tanıyacak, dinleyecek ve gözlerinden dilekleri okuyacaklar. Ve tercihlerinizi, neyi sevdiğinizi ve nerede bulacağınızı bilin,” 

Sky Sphere, otonom yeteneklere sahip olan bir sürücü olarak tanımlanıyor. Bununla birlikte model üstü açılabilen bir araba olarak tanıtılsa dahi otomobilin profilinin basit bir çizgi taslağı, beşik bir çatıya sahip olacağını ima ediyor. Orantılar bizlere; devasa bir kaput, geniş bir aks oranı ve geniş bir arka tasarıma sahip bir spor otomobili yansıtıyor.

Grand Sphere taslağı, uzatılan bir ön kısma sahip. Fakat daha büyük bir gövde bölümüne sahip gibi görünen şık bir grand tourer formunu bizlere gösteriyor. Lichte bunu “tüm duyular için büyük bir görünüm, sürükleyici ve kişisel, büyük bir birinci sınıf deneyim hakkında” cümlesiyle bağdaştırıyor.

Urban Sphere, hem otonom özellikleri ile hem de markanın son Al:ME kompakt SUV konseptinin yankılarıyla benzerliklere sahip daha kompakt bir forma sahip. Bununla birlikte Audi satış patronu Henrik Wenders; “kentsel ortamlarda, dijital ve sosyal, sizi içeren ve mükemmel bir şekilde etrafınızda merkezlenmiş özel bir alan”  olarak tanımlıyor.

Firma şu anda yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Ayrıca önümüzdeki SSP EV platformunu kullanacağı yazılım odaklı bir proje.

Son olarak Audi Sphere konseptinin ne zaman gösterileceği veya gelecekteki üretim modelleriyle ne kadar bağlantılı oldukları hakkında net bir bilgi paylaşılmadı.

Exit mobile version